Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мобилна фотографска изложба в Атина

16 Август 2014 / 12:08:04  GRReporter
614 прочитания

Моменти от всекидневните пътувания са пресъздали през фотографския обектив пътници от градския транспорт. 3150 граждани се отзоваха на призива на Атинския градски транспорт  и участваха във фотографския конкурс, с основна тема обществените транспортни средства.

Конкурсът беше проведен през Фейсбук през юни, а фотографиите бяха оценени и отличени от комисия, в която участваха преподавателят по фотография Аристидис Контойоргис, художникът Веня Бехараки и директорът на Международния фестивал за дигитални технологии Илиас Хадзихристодулу.

Crazytrain, към Монастираки. Фотограф Димостенис Пападопулос.

Петнайсетте отличени фотографии, ще съставят първата мобилна фотографска изложба в града, която ще бъде представена в депото Атики и ще пътува с градския транспорт през следващите месеци. Наградените фотографии са изложени в превозните средства, във влакове, гари и екрани,в  автобуси и тролейбуси, създавайки по този начин движеща се през града фотоизложба и предлагайки различна нота на пътуващите граждани.

И времето замръзна ... Фотограф Спирос Нанос.

„Чрез фотографиите на конкурса се показва връзката между гражданите и местния обществен транспорт и града. Атинският транспорт е неразделна част от града и ежедневието на милиони пътници, тази връзка ние искаме да укрепим -днес с изкуството, утре с нова ценова политика и реорганизацията на транспортните средства” отбеляза, наред с другото, президентът и главен изпълнителен директор на Организацията за градски транспорт  Григорис Димитриадис.

 

Категории: мобилна изложба фотографии градски транспорт Атина
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus