Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Марс определя способни ли сме да осъществим мечтите си

19 Август 2012 / 09:08:28  GRReporter
14489 прочитания

Гали
    Идеологията не съществува само под формата на система, характерна за определена социална група, класа или общество. На първо място тя е силно индивидуална. Светът на идеите, възгледите и убежденията, е преди всичко личен и чак след това започва да търси съмишленици, с които да се обедини. В днешната статия ще засегна темата за най-дълбоките ни убеждения и възгледи, в които влагаме много енергия и доколко успяваме да ги защитим.
    В астрологията (а и в астрономията) Марс е наречен „червената” планета, тъй като на нощното небе свети с червеникаво-кафява светлина. Червеното се свързва с кръвта, агресивността и борбата. Но и с амбицията да се доказваш, да се бориш за целите си, да покоряваш и завоюваш, и не на последно място да се бориш за убежденията си и да ги следваш.
    Марс в хороскопа символизира нашата сила, здравина и издръжливост да устояваме на съпротивления, не само физически, но и интелектуални и сантиментални. Марс дефинира какъв е капацитетът ни - и физически, и умствен да продължаваме напред, дори когато сме изтощени ужасно. В този ред на мисли Марс в хороскопа отразява умствената ни сила и издръжливост. Затова позицията на Марс определя с каква способност разполагаме да претворяваме идеите и убежденията си в реалност.
    Марс управлява два от дванадесетте зодиакални знаци – Овен и  Скорпион. В индивидуалния хороскоп е от особена значимост в кои домове попадат те, за да разберем кои са тези неща, за които имаме твърдо изградени схващания и убеждения, заради които сме склонни да се борим с всичко и с всеки. Начинът, по който се борим, дали умеем да стоим зад убежденията си, да ги следваме ще ни покаже самият Марс – в кой знак се намира, с каква сила разполага там и дали получава подкрепа от другите планети.
    Аз ще засегна основно първата част, свързана с това за какво в живота сме най-предразположени да се борим активно. Втората част – за начина, по който го правим, е по-специализирана и изисква по-сериозни и задълбочени познания по астрология. Но ще спомена основното.
    Най-силните позиции за Марс са знаците Овен, Скорпион и Козирог. На другата крайност, като най-слаби, са позициите в знаци Телец, Везни и Рак. Не приемайте тези термини „сила” и „слабост” буквално. Те означават ефективност, начин да си вършиш работата. Например Марс в Овен е много „чист” и целенасочен в своите действия. Не се отклонява в нищо излишно – доказва каквото и на когото има да доказва и си отива. Докато например Марс в Рак ще въвлече 10 души, тъй като измежду тях се намира някой, който представлява интерес. Няма да се насочи директно към този един, както би направил човек с Марс в Овен, а ще се забърка с всичките десет. В крайна сметка ще си създаде допълнителни проблеми с останалите 9 души, наред с решаването на един проблем с един човек. Това е много обща и основна дефиниция за Марс. На практика толкова крайни проявления са голяма рядкост.
    Сега ще дам кратка информация с какво са свързани най-дълбоките ви убеждения, заради които сте склонни да се борите най-активно в живота си според знака на Асцендента и Слънцето. Обикновено това са проблематични области точно защото изискват да влизате в „бой” заради тях.
    Асцендент или Слънце в знак Овен
    При вас знаците Овен и Скорпион попадат в 1-ви и 8-ми дом. Вие сте особено напористи в желанието да се сблъсквате с непознатото, да ходите по ръба между живота и смъртта. Харесвате риска във всичките му форми и яростно се борите за правото си да го правите. За вас е характерно това, че сте силно убедени, че човек сам си извайва съдбата и живота, че всичко е само в негови ръце и препятствията по пътя са само за да доказвате, че можете да ги преодолеете. И другата крайност е, че през определен период от време се сблъсквате с огромни препятствия, които ви доказват точно обратното. Като следствие вие сте единствените, които правят огромна трансформация и рязка смяна във всичките си идеи и убеждения. Чудесен аналог е заглавието на една книга – „Човекът, който продаде ферарито си и стана монах”.
    Асцендент или Слънце в знак Телец
    При вас знаците Овен и Скорпион попадат в 12-ти и 7-ми дом. Най-твърдо изградените ви убеждения са свързани с взаимоотношенията с другите, най-вече брачен или бизнес партньор.  А също вярвате, че в живота има много наслади, от които трябва да се черпи максимално. Борите се твърдо и неотклонно за партньорствата в живота си и за желанията си. Убедени сте че имате право да разпускате, да опитате от всичко забранено, да прекарвате определено време с неща, които ви отнасят в друг свят далеч от реалността. Друго нещо, което защитавате, е правото ви да харчите пари за себе си, за своите удоволствия, мечти и фантазии. Не се страхувате от загубите в живота си, но се съпротивлявате, когато те са причинени от някой друг. По този въпрос категорично заставате на мнение, че всеки сам трябва да си понася загубите.
 
    Асцендент или Слънце в знак Близнаци

Категории: Астроучилище Гали Марс убеждения идеи индивидуален хороскоп Слънце Асцедент
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus