Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

„Марина и диамантите” са новото откритие на брит попа

14 Януари 2010 / 12:01:22  GRReporter
1295 прочитания

Марина Диамандис е новата звезда на британската поп сцена. Нейният баща е грък, а майка й от Уелс, но причината да ви разкажем за нея е огромния й успех сред медиите на Албиона още преди да пусне първия си албум. Албумът „Family jewels” ще тръгне по магазините в средата на февруари, а тези, които са чули парчета от него я сравняват с Кейт Буш и Siouxsie Αnd Τhe Βanshees.

Марина Диаманадис зае второто място в класацията на ΒΒC за най-надеждните личности за 2010, а както знаем те почти винаги уцелват в прогнозите си! Албумът Family jewels е подписан като Μarina & Τhe Diamonds. Но ако си мислите, че идеята за диамантите идва от нейното фамилно име, самата Марина казва, че това се отнася за нейните фенове, чийто брой е започнал да се увеличава все повече.

Марина Диаманди е родена в Абергавъни в Уелс и както казва за интервю пред ΒΒC, първата си песен е написала, когато е била на седем години. „Разказваше се за една пеперуда. Но беше толкова зле, че не се заех да пиша други песни, докато не навърших 17 години”. Марина си признава, че докато не е започнала да пише песни никога не се е занимавала с музика и не е свирила на никакъв инструмент.

Сега вече композира на пиано. Тя записва сама и разпространява първия си албум с шест песни по ΜySpace и успява да продаде 70 бройки, разказва вестник "Вима". Когато била тийнейджърка Марина се опитвала да се включи в някоя тийн група, но нищо не се получило. По-късно тя зарязва университета и решава, че трябва да се вземе в ръце: „Вярвах, че не съм достатъчно добра за поп „играта”, може би защото гласът ми не беше технически перфектен. И си спомням как си мислех тогава: „Не съм глупачка. Имам какво да дам, но вие не ме оставяте да го направя.” Така започнах като се опрях единствено на собствените си сили.”

Съдбата обича смелите и така през януари 2008 г. я открива ловецът на таланти Дерек Дейвис от Νeon Gold Records и успява да подпише с Warner. След като видели участията й в големите фестивали в Гластънбъри и в Рединг, от компанията надушили раждането на една нова поп звезда. Първият й албум се казва „Холивуд” и там тя споделя преживелиците си в Америка, където е била за записи. „В Албума разказвам коя съм била, за начина по който Холивуд повлия върху начина ми на мислене и за грешните приоритети, които съм поставяла в живота си. Натрапчивите мисли за живота на знаменитистите са много нездравословни. Аз не искам да живея по този начин, не искам да бъда една типична поп звезда” казва 25-годишната Марина, която счита, че успехът й е сигурен. Или може би не? „Ще се чувствам на седмото небе, ако успея да влезна в топ десетката, но успехът не е част от плановете. Нищо, което върша не е планирано предварително. Така или иначе щях да го направя.”

 

Категории: АктуалноМузика Marina and the diamonds
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus