Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Любовта от астрологична гледна точка

15 Октомври 2010 / 10:10:19  GRReporter
5358 прочитания

Автор: Гали

Продължавам по темата за любовта и за спецификите, свързани с Венера в рождения хороскоп. Започнах с Венера, тъй като това е фактор, свързан не толкова с генетичния императив при хората. В първата част засегнах обстойно въпроса за генетичното привличане, върху което никое човешко същество няма контрол. Може и да е изненадващо, че не започвам с най-базовото. Но в живота е така – всичко започва отвън навътре. Запознавате с някой прелестен представител на противоположния пол и нещо у вас реагира. Без задължително да означава, че след запознанството ще последва нещо сериозно и дълбоко. Това е Венера. Винаги всичко започва от нея.

Венера показва към какво сме привлечени, какво ще помислим за удовлетворяващо, средствата и начините, чрез които се опитваме да намерим и получим любов и щастие. Вече разбрахте какви са основните характеристики според положението й по зодиакални знаци. Принципно може да се изпишат и още и още характерни неща за различните знаци. Но знаковата позиция всъщност ни дава само фоновата информация, която се модифицира според конкретния хороскоп.

Важно е да се улови механизма, по който астрологически се преценява как даден човек ще се опитва да намери своето щастие и любов в живота.

След като се определи знаковата позиция, следва да преминем към допълнителните модификации.

Венера се появява основно в два типа – като утринна и като вечерна звезда. В хороскопа това се открива лесно. Когато по хода на зодиакалните знаци Венера е в знак преди Слънцето, това означава, че изгрява преди него и приема названието утринна звезда. Наричаме я вечерна звезда, когато изгрява след Слънцето и съответно по хода на знаците се намира в знак след Слънцето.

На картинката виждате нагледно:

venus

 

 

В проявлението на Венера като утринна или вечерна звезда има съществена разлика.

Венера като утринна звезда носи послание за емоционален живот, който е насочен винаги към очакването, към надеждата, към бъдещето. Човекът е изпълнен с оптимизъм и рядко чака дълго, за да задоволи и консумира желанията си. Парадоксално и иронично бих казала, че най-сигурното нещо при него е несигурността. Това може да бъде травмиращо, защото няма нищо по-ужасно от несигурността в любовта. Но е и удивително, защото палитрата от емоции и усещания винаги е различна и търсеща, неподвластна на никакви обществени доктрини. Такава Венера не е логична, тя рядко се осланя на натрупан опит и винаги очаква нещата да са различни.

Ето това е Венера утринна звезда – обляна в златиста светлина, перфектната примамка да бъдеш съблазнен от загатнато щастие. Като шампанско с ягоди. И не бъркайте! Ако във вашия хороскоп Венера е разположена така, то примамката не сте вие. Вие се привличате спонтанно от всичко, което е блестящо, магнетично, има прелъстителна усмивка и чар, много чар и много сексапил.

Емоционалният стил на Венера утринна звезда е младежки – импулсивен и свръхсензитивен. Тези хора успяват по-лесно да се съвземат от неуспешните си връзки, когато са били отблъснати или когато връзките прекъсват. Което се случва често. Тъй като емоцията и чувството върви „преди” самото случване. Този тип чувства и емоции лесно се пречупват и нараняват.

Поради способността си да бъдат по-гъвкави и по-бързо да преодоляват разривите, те изглеждат по-неемоционални и повърхностни. Но всъщност само изглеждат така, защото умеят да прикриват емоциите си добре, така че външно да изглеждат студени, невъвлечени в емоция. Този стремеж идва от факта, че въпреки да следват вътрешния си порив, все пак имат желание да не излизат твърде много от социалните норми. Макар да го правят. Тази Венера емоционално е много общителна и не спира да гледа в бъдещето. Креативна и изпълнена с ентусиазъм чисто по юношески за нови неща.

В тази позиция Венера е огряна от слънчевите лъчи, защото Слънцето върви след нея и облива със светлината си. Като прожектор на сцената, който следва движението на актьор. Човек с този тип Венера оценява всяко нещо още преди да предприел каквато и да е активност. Когато една жена срещне мъж, тя знае, още преди да е влязла в по-близки отношения с него, дали този мъж е желан или не. Същото важи и за мъжете. Ако не са привлечени към другия в самото начало, шансовете това да се случи по-късно, са минимални. Тя/той просто няма да вложат никакви усилия да опознаят другия по-добре. Това е негативната страна – ако нещо не го чувствам като добро или не ми харесва как изглежда, значи то не е добро. Да, в повечето случаи се оказва така. Но не винаги. Не винаги.

Венера като вечерна звезда.

venus hesp

Тя се свързва с по-култивиран емоционален израз, който винаги е обагрен и повлиян от различни етични или морални правила. Тук чувството, емоцията и оценката идват, след като са предприети някакви действия към постигане на желаното. Човекът винаги си дава възможност да „разбере” за какво иде реч. Чувствата и емоциите, получени след „разбирането”, са обусловени от минали преживявания и съобразени в някаква степен от нормите на обществото, които диктуват как някой би трябвало да се чувства при определени обстоятелства. Нещо което при Венера утринна звезда не се случва.

Категории: Актуално хороскоп Венера зодии любов
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus