Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Любовта от астрологична гледна точка – част 3

29 Октомври 2010 / 08:10:16  GRReporter
18875 прочитания

Автор: Гали

В тази статия ще опиша принципното проявление на различните аспекти на Венера. Когато Венера получава аспекти от другите планети, те я моделират и оформят по строго индивидуален начин. По същата аналогия това се отразява и на любовните дела за конкретния човек – те са моделирани. И дори да има сходство между хората, то е в определени нюанси само.

aspect

 

Аспекти на Слънцето.

Специално за аспектите със Слънцето, ситуацията стои по-особено. Венера никога не се отдалечава на повече от 47° от Слънцето. И следователно единствените възможни главни аспекти са съвпад и полуквадрат. В повечето случаи няма никакъв аспект от Слънцето.

Когато в рождения хороскоп срещнем съвпад на Венера със Слънцето, това е нещо специално. Съвпадът се осъществява в рамките на 8°-10°. И в тази позиция Венера е невидима, тъй като Слънцето я скрива с тялото си и светлината си. Особено съвпад на светило с други планети е от изключителна важност, тъй като оказва доминиращ ефект върху цялата природа на човека.

Планетите, които са в съвпад със Слънцето получават индивидуалност, независимост. До известна степен има „прегаряне” на някои техни качества. Много трудно постига и получава любовта и вниманието, от което се нуждае. Хората, които имат този аспект са влюбени в любовта. Трудно могат да се влюбят в конкретен човек. Колкото е по-близък съвпада, толкова по-силно и ярко е изразено това.

В хороскопа на мъж, съвпадът носи посланието: „Любимите жени в живота ми са все някак невидими, не успявам да ги видя. В кого всъщност да се влюбя? Не ми остава нищо друго, освен да се влюбя в себе си.”

В женски хороскоп съвпадът е по-различен. Такава жена е много независима в любовта, артистична, грациозна. Тя е от онези жени тип амазонка, които държат да демонстрират своята специалност. Рядко се оставят да бъдат притежавани и това ги прави много желани. Но от друга страна тази независимост ги поставя в трудна позиция – не могат да се почувстват жени. И изпитват огромна трудност да намерят мъж, който да ги накара да се почувстват жени.

Ако аспектът е 45° - полуквадрат – нерядко се среща дистанцираност от партньорите. Най-вече заради работа. При този аспект обикновено човекът е твърде много ангажиран професионално и това го прави неспособен да отделя внимание на партньора си.

Аспекти на Луната.

Когато има аспект между Луна и Венера, това води до дълбока емоционална променливост. Направо да си го кажа – капризност. Като малко дете. Има нужда партньорът да го глези по майчински, а и самият той също го прави. Тази склонност е по-забележима при твърдите аспекти – съвпад, полуквадрат 45°, квадрат 90°, квадрат и половина 135°, опозиция 180°. При меките аспекти – секстил 60° и тригон 120° - тази тенденция е по-неявна и дава повече привързаност.

Друга особеност в интимните отношения е тази, че при такъв аспект, има сериозно застъпено собственическо отношение към партньора и желание за непрекъснат физически контакт чрез докосване. С изключение на аспект квадрат, когато е възможна другата крайност – пълно нежелание да докосваш и да бъдеш докосван.

В хороскоп на жена тези поведенчески особености ще ги проявява тя самата. Докато в хороскоп на мъж, той ще се привлича от жени, които ги проявяват.

Аспекти на Меркурий.

Между Венера и Меркурий са невъзможни голяма част от аспектите, тъй като те са с близки орбити и се отдалечават максимум на 78° една от друга. Това прави възможни само аспектите съвпад, полуквадрат и секстил.

Когато има формиран аспект между тях, това дава особен чар. И този чар е в маниерите и в акустиката на човека – в гласа. Тези аспекти носят огромна способност за дипломация и убедителност. Като убедителността се превръща в прелъстяване по един фин и инстинктивен начин.

Аспекти на Марс.

Когато Венера има някакъв аспект с Марс, това винаги е знак, че сексуалните отношения (които не е задължително да имат нещо общо с любов), са тема на преден план в живота. Може да става въпрос не само за бурен сексуален живот, но и за сексуален аскетизъм.

Съвпадът носи почти пълна самостоятелност в любовта. Такъв човек рядко изпада в зависимост от партньора си или да се нуждае от такъв. Дори и в сериозните отношения, държи да запази тази своя самостоятелност.

Секстилът и тригонът придават огромна харизма. Дори и при не особено изразена физическа красота. Тези хора просто предизвикват сексуално желание.

Твърдите аспекти водят до чести разногласия и спорове с партньора, които създават кризи в отношенията. Просто тук има много страст, която варира в различни измерения. Хората с такива аспекти трудно постигат пълно удовлетворение в любовния си живот. Имат твърде високи очаквания. И винаги остава нещо, което не могат да получат. Освен това има склонност към изневери във връзките – не винаги от човека, който носи този аспект. Партньорите, които си избира, може да му изневеряват.

Аспекти на Юпитер.

Двата бенефика в астрологията. Които не споделят приятелски отношения един към друг. Юпитер дава, но не задържа нищо. Кой да е аспект между тях се счита за позитивен по отношение на това как му „върви” на човек в любовта. Но това е външната страна. Юпитер не е приятелски настроен към Венера. Това означава, че внася някакво увреждане в чистата природа на Венера. Прави я по-жадна, търсеща, безотговорна към другия и никога задоволена. Тези аспекти, макар и да носят изобилие, трудно водят до удовлетворение.

Категории: Актуално аспекти хороскоп планети Венера Плутон Слънце
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus