Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Любовта от астрологична гледна точка – част 2

22 Октомври 2010 / 12:10:13  GRReporter
9980 прочитания

Автор: Гали

 

В тази статия ще направя леко отклонение преди да продължа с аспектите на Венера. Ще се спра на една много рядка техника, която почти не се използва днес в западна астрология. Уникална по своята семпла простота и в същото време удивителна с това колко дълбока информация може да се извлече. Нарича се планетарно прилягане или планетарен порядък.

Това е древна традиция и никак не е нова. Френският астролог Александър Волгин (по произход от Русия, но живял и работил във Франция) е един от водещите астролози на 20 век. Той е направил най-обширно изследване на планетарния порядък. И напълно закономерно потъва измежду куп други непотребни.

Всъщност определянето на Венера като утринна или вечерна звезда, се базира точно на тази техника за реда на „прилягането” на планетите една към друга. Така че след като сме определили дали Венера е утринна или вечерна звезда, можем да определим какъв е планетарния порядък за нея и да извлечем есенцията.

Приложете я към своите хороскопи, или към хороскопите на други хора. Ще се изненадате със сигурност. Може да използвате първо само планетите до Сатурн. После да включите и другите три.

Накратко ще дам информация каква точно е тази техника. Всяко нещо в живота има начало, среда и край. Тази уникална концепция за началото, средата и края има приложение и в хороскопа. Така ако искаме да разберем откъде идва и накъде отива енергията на коя да е планета, трябва да погледнем какъв е реда за нея. Животът е низ от опитности. Ако го разгледаме в контекста на прераждането, то всеки се ражда с някакъв вроден опит в дадена сфера. Нека това е любовта. Раждаме се с нещо, което вече знаем, вече сме научили и сега (в този живот) трябва да научим нещо друго. Новите уроци никога не отхвърлят наученото досега, защото трябва да стъпим на някаква база, за да продължим.

Така планетата (по реда на зодиакалните знаци), от която тръгва Венера  показва по какъв начин сме се научили да търсим и изживяваме любовта. Кое ще ни запали искрата. А планетата, към която отива Венера показва как ще се опитаме да изразим и живеем любовта сега. Ще влизаме в любовта чрез познатото, но ще се учим на нещо ново.

Сигурно звучи сложно, затова ще поставя картинка – хороскопът е на Ричард Бъртън. Избрах го напосоки, а и е достатъчно известна личност.

richard

 

Виждате маркиран планетарния порядък за Венера:

„тръгва” от Меркурий и „отива” към Юпитер

Накратко това се интерпретира по следния начин: любовта се е изживявала чрез непостоянство, чрез започване на връзки една през друга (Меркурий е променлив и постоянно в движение, не се задържа дълго никъде и си играе постоянно). Сега този стил се запазва, чрез него пак се влиза в интимни отношения. Но този път любовта ще се стреми да се изрази и изживее чрез Юпитер – планетата на излишествата, на преувеличаването, на щедростта и изобилието. Урокът на Юпитер още е свързан с това човекът да се научи на оптимизъм и вяра в любовта, да се научи да открива красотата във всичко, да извлича удоволствие от всичко. Е, това няма как да не влече след себе си синдрома „винаги може и още”. Проблемът е, че не става в моногамна връзка, а в много връзки. Меркурий не може да остане дълго на едно и също и място. Търси постоянно все нови и нови стимули.

Това може да се направи за всяка една планета, лунни възли, Асцендент и Медиум Цели. По същата схема Луната „тръгва” от Нептун и „отива” към Марс. Въпреки своята простота тази техника дава изненадващо добри интерпретации. В планетарните линкове като начална и крайна точка не са включени лунните възли, Асцендентът и Медиум Цели. Те могат да бъдат само фокусните средни точки, които се държат от другите две. Единствено планетите могат да „държат”, тъй като имат тегло и физическа същност. Те са реални физически обекти.

Тъй като темата е за любовта и на фокус е Венера, ще дам основните интерпретации за нея в различните планетарни вериги. Дори и да има няколко знака между планетите, това няма никакво значение.

В първата таблица са основните дефиниции за това по какъв начин човек е склонен да започва интимни отношения, какъв е старта и мотива.

 

 

Венера "тръгва" от и се мотивира от: 

слънце

Желание за утвърждаване на егото. Любовта е една от централните теми в живота. Тези хора поставят огромно ударение на любовта в живота, самоутвърждават се чрез нея. Виждат себе си в хората, които обичат и когато обичат другия могат да обичат и себе си. В интимни отношения влизат, когато изпитат желание да бъдат обичани. Любовта започва егоистично.

луна

Желание да задоволят нуждата си от емоционална сигурност. В любовта тези хора умеят да се грижат за другия и да изразяват много чувства. Много сантиментални. Любовта започва, когато се почувстват сигурни с някого и получават възможност да се грижат за него.

меркурий

Категории: астрология любов планети хороскоп
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus