Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Лудите, лудите, те да са живи!

08 Февруари 2014 / 10:02:14  GRReporter
5468 прочитания

Гали
    Всеки си е малко или повече луд, има си своя номер, а някои си имат цяла програма.  Така казваме, когато се сблъскаме с нечия странност, която ни шокира, не можем да я разберем, нито да осъзнаем нейния произход. Но, както пише Иван Вазов в своя роман „Под игото” – „Лудите, лудите, те да са живи!”. Лудостта на всеки е неговият билет към лично развитие и прогрес, към еволюция.  Това е смелостта да последваш най-съкровените си и дълбоки желания, да се освободиш от всички обществени норми и предразсъдъци, да бъдеш чист, да бъдеш съвършеният идеалист, да вярваш в чудеса. Човешкото ни общество не може да се развива без „лудите”. Те носят зрънце гений и затова всички големи открития и еволюционни стъпки на човечеството, са били в резултат на нечия лудост. „Лудостта” е тази, която ни носи резки и гръмотевични промени в живота, но в същото време ни отваря врати към уникални възможности, за които дори не сме и подозирали.
    Днешната статия е на тема коя сфера в живота ни е тази, в която проявяваме своята лудост. Коя сфера подлежи на най-резки обрати и едновременно с това ни предоставя внезапни възможности да проявим някаква гениалност, да направим лична еволюция и прогрес, да живеем извън правилата. Коя е сферата в живота ни, където най-добрите решения са онези, които са в разрез с всички норми и постигаме успех само ако сме малко луди.
    В астрологията дванадесетте знака като символика и подредба следват строга закономерност, на която са подчинени всички земни и човешки процеси. Това е космическият порядък. Всеки знак е своеобразно продължение на предходния. В тази връзка знакът Водолей е свързан с всички процеси, които разрушават старото, за да се даде път на новото. Водолей е знакът, чийто символ е прогрес и еволюция. И затова е свързан с гениалността и разбира се с „лудостта”, за която говорих по-горе. Всичко в личния хороскоп, което има отношение към знак Водолей, се отличава с нещо извън норми и правила, с нещо нестандартно, някаква „лудост” и късче гениалност.
    Уран е планетата, която е асоциирана със знак Водолей. В Слънчевата система това е най-странната планета, тъй като за разлика от всички останали планети, наклонът на оста й на въртене е почти 90°. Освен това Уран е с най-студения атмосферен климат, а магнитно му поле е с нестандартна форма, наподобяваща тирбушон. Уран е планетата, която „защитава” свободата на личността, нашата индивидуалност – не ни позволява да се слеем с околните, нито да зависим от тях. Изисква лична проява. Изисква всеки от нас да има нещо уникално, да има собствен почерк.
    Така „тирбушонът” Уран и знакът Водолей дефинират къде, как и в какво всеки си е малко луд, при това без да го съзнава винаги. Коя област от живота наподобява гърмежа и хвръкването на тапата от бутилка шампанско, с последваща обилна струя пенливо вино. В коя сфера сме подложени да преживеем по-резки промени, но и да открием потресаващи възможности. И не на последно место в коя сфера носим зрънце гениалност.
    Естествено не всички могат да бъдат гениални като Айнщайн, но всеки си има своята лудост, благодарение на която успява да постигне личен прогрес, да открие невероятни възможности в нещо конкретно. Уран „прави” неочаквани, дори невъзможни на пръв поглед неща и то в момент, когато най-много се нуждаем от тях.
    Позицията, която заема Уран в личния хороскоп, дава информация в коя област животът ни е най-непредсказуем – там се случват и кризи, и стрес, но пак там се случват и ярки възходи и прогрес. В тази област сме най-склонни да не следваме никакви правила, да поемаме рискове, да бъдем новатори, търсим независимост, най-изобретателни сме, оригинални и често предизвикваме почуда у околните с решенията си. Областта, която е „маркирана” от Уран е тази, в която трябва да се освободите от всякакви предразсъдъци и правила, за да ви се случат чудеса.
    Уран престоява около 7 години в един зодиакален знак, затова знаковата позиция не носи особена тежест. Значение има в кой дом на хороскопа е поставен Уран – и от Асцендента, и от Слънцето. Разположението му спрямо Слънцето е много важно. Слънцето е нашият дух, най-дълбоката ни същност, и точно Уран е в състояние да я извади наяве.
    Ще напиша в кои знаци се е намирал Уран през годините.
1928—1934/35: Овен
1934/35—1942: Телец
1942—1949: Близнаци
1949—1955/56 : Рак
1955/56—1962: Лъв
1962—68/69: Дева
1968/69—1974/75: Везни
1974/75—1981: Скорпион
1981—1988: Стрелец
1988—1995/96: Козирог
1995/96-2003: Водолей
2003—2011: Риби
2012 – 2019 : Овен
    Ако сте родени в граничните години, е необходимо да проверите в кой знак точно е била планетата. За да разберете в кой дом спрямо Асцендентът или Слънцето е Уран, отбройте по следния начин:
Слънцето (или Асцендентът) е в знак Близнаци, а Уран в знак Везни. От Близнаци до Везни изброяваме пет знака – Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни. Следователно Уран стои в Петият дом.

Категории: лудост гениалност лично развитие Водолей Уран планети индивидуален хороскоп домове в хороскопа астроучилище Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus