Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Logicomix и на iPad

10 Септември 2011 / 16:09:57  GRReporter
2308 прочитания

Популярният комикс, подписан от Апостолос Доксиадис, Христос Пападимитриу, Алекос Пападатос и Annie Di Donna продължава творческия си поход. След големия си успех в Гърция, комиксът се изкачи в списъка на бестселърите на «New York Times», озова се в краткия списък на номинираните за най-добър комикс на годината на последния Фестивал в Ангулем, тази година е в краткия списък на номинираните за наградата Sondermann, голямата немска награда за комикси, която се връчва на Фестивала на Книгата във Франкфурт от 2004, и вече стигна до списъка с приложения на Apple за iPad, iPhone и iPod Touch.

Една компания приятели в съвременна Атина се опитва да разбере голямото приключение на Логиката, търсенето на основите на математиката. Това е отправната точка на един вълнуващ разказ, който съчетава романа с комикса, историята с фикцията, приказката с есето, с разказвач великия математик и философ Бъртранд Ръсел.

Приложението Logicomix за iPad предлага над 300 страници, четене по страници или по рисунки, увеличен на дисплея, с възможност за промяна ориентацията на образа. Освен това се предлага възможност за приспособяване на скоростта на прехвърляне между рисунките, разглеждане на съдържанието по глави или чрез thumbnails, колекция снимки и рисунки от подготовката на Logicomix (чернови, обекти и създаване на героите), както и достъп до късометражното видео със заглавие «Logicomix: One page at a time».

 

Категории: Logicomix iPad гръцки комикс бестселър награда фестивал
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus