Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

„Кризата в Гърция” през призмата на танц и изкуство на Fringe Festival

10 Юни 2010 / 12:06:15  GRReporter
2962 прочитания

Безизходицата на гръцкото общество минава под микроскопа на творци в различни сфери на изкуството, които ще се разпръснат из Атина – по улиците, в театри и в барове, за да направят представления, концерти, изложби и графити на тема икономическата криза и демонстрациите в рамките на Фриндж Фестивала.

Творците ще потърсят вдъхновение превръщайки проблемите на всекидневието и битовизмите в рисунки и театрални представления. Късометражно филмче за безработни хора, които не търсят работа. Игри на улицата, които са позабравени като скачане на ластик и куца баба.

„В нашия свят има трудности навсякъде. Но ние трябва да бъдем оптимисти и да се опитаме да прескочим препятствията. Имаме ли друг избор?” се пита художничката Артемис Цитури. Друг млад художник - Μr. Goula или Андреас ще представи една картина за смъртта на четиримата служители в подпалената банка Марфин. „В картината ми е нарисувана и една майка, която искайки да протестира мирно срещу реформите е принудена да избяга, държейки детето си за ръчичката, за да му спаси живота” коментира той.

По една песен, едно лице и една снимка, която напомня за Гърция ще са включени в изложбата „Моята Гърция” в сграда 56. Всеки, който желае може да предложи символите на своята собствена Гърция, така както я вижда. Знамената, за които мечтае, химните които би искал да слуша и дори филмите, лицата и думите, с които асоциира Гърция. Материалите могат да бъдат изпратени по мейл на като изпишете темата «Η δική μου Ελλάδα».Всички участия ще бъдат официално представени на Athens Fringe Festival, от 16 до 20 юни.

В едно от предстваленията озаглавено «Re-Use», участниците се заемат с експериментален eco sound project на улицата близо до Фондация Елиникос Козмос на бул. Пиреус. Минувачите ще слушат музикални звуци направени от бутилки, тенджери други предмети за всекидневна употреба.

Под мотото „Атина ни принадлежи” 120 артисти и неправителствени организации ще участват тази година на Fringe Фестивала между 16 и 20 юни и ще се вдъхновват за проектите си не толкова от икономическата криза, а от кризата в отношенията между хората.

ΙΝFΟ

Fringe Festival, 16-20 юни. Информация на тел. 210-3390447

и на сайта http://www.fringefestival.gr

 

Категории: Актуално СъбитияТанцМузикаТеатърКиноИзобразително изкуствофестивал
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus