Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

„Кино в чинията” за четвърти път в Атина

01 Март 2010 / 11:03:09  GRReporter
1189 прочитания

За поредна година една сладка комбинация от кино и кухня ще представи фестивалът „Кино в чинията”, който започва на 1 март и ще продължи до 22 март в Технополис – Атина. Интересното на фестивала е, че предлага хубави филми в съчетание с вечеря приготвена от майстори готвачи в известни ресторанти на световния метрополис.

Тази година е четвъртата, в която се организира фестивалът и включва две нови секции - Κids festival и Live Cooking. Програмата на прожекциите започва в понеделник на 1 март в 20:00 ч. с премиера на филма „Всички са ок” на Кърк Джоунс, разказва вестник Та неа.

Във вторник на 2 март ще гледаме филма „Секретарката” на Стивън Шайнберг, на 8 март ще се прожектира филма „Един по-светъл летен ден” – шедьовър на режисьора Едуард Янг, който е представител на тайванската нова вълна в киното. На 9 март феновете на Дейвид Линч ще се насладят на вече класическия „Мълхоланд драйв”.

На 15 март програмата включва руския класически филм на Йосиф Кейфиц „Дамата с кученцето” – продукция от 1960 г. по романа на Чехов. На следващия ден – 16 март, следва миналогодишния филм „Обяд в средата на август в Рим” на Яни ди Грегорио, който разказва за 40-годишния Яни, който не работи и живее все още в дома на своята майка и се грици за нея. В един августовски уикенд той остава сам в Рим заедно с майка си и нейните възрастни приятелки...

„Невероятният г-н Фокс” на Уес Андресън закрива фестивала на 22 март. Всички прожекции ще бъдат последвани от богати вечери на шведска маса в ресторанти, където се развихрят известни майстори-готвачи.

Паралелно с това, се организира и „Кино в чинията – Фестивал за деца” за деца на възраст между 4 и 10 години. Събития, на които са поканени децата са на 7, 14 и 21 март, когато ще има обеди за деца придружени от дискусии с диетолози за правилното и здравословно хранене, образователни игри, подаръци, съвети за готвене от известни телевизонни готвачи, четене на приказки от любими актьори и прожекции на детски филми. Филмите, които ще бъдат показани за деца са „Wall-E”, „Бари и диско-червеите” и „Невероятният г-н Фокс”.

 

Категории: Кино фестивал кухня
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus