Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа кой си

11 Януари 2014 / 10:01:13  GRReporter
5027 прочитания

Гали
    Приятел в нужда се познава. Една известна народна поговорка. Всеки човек има нужда от приятели и винаги търси такива. Приятелите знаят за теб повече дори и от най-близките ти хора – майка, баща, брат, сестра, деца, интимен партньор. Защо ли става така? Защото основната съставка на приятелството е равенство. При всички други близки отношения винаги има неравенство. Човек не може да се отнася с баща си или майка си, та дори и с любимия си човек или брачна половинка, като с равен. Това са отношения, в които е невъзможно да има пълно равенство. Затова приятелите са абсолютно необходими на всеки човек, защото ние имаме нужда от някой, който ни е равен и с когото можем да споделим себе си по начин, неприложим в другите ни отношения.

    Както разбрахте, днешната статия е за приятелите в живота. Дали сме „орисани” да имаме качествени приятелства, каква е приятелската ни среда, какви хора си избираме за приятели.
    В астрологията с приятелствата е свързан Единадесетият дом в личния хороскоп.  Този дом като основно значение символизира онова, което желаем да постигнем, надеждите ни, най-големите ни изкушения. Печелим, когато успеем и затова Единадесетият дом управлява успеха, неговия материален израз като цяло. Това е домът, който най-силно се отнася към материалните придобивки – показва всичко, което човек печели, потока на всички приходи – и материални, и нематериални. По този дом съдим още и за подкрепата и защитата, които човек получава от приятели и социалния кръг. Това е домът на изобилието в живота.
    Единадесетият дом като символика и дефиниция е свързан и с приятелите. Има една латинската сентенция: „Ubi amici, ibi opes - Богатството е там, където са приятелите”. С други думи ако човек умее да създава и поддържа добри приятелства и познанства, той винаги ще е богат и успешен. Не зная дали тази сентенция е следствие на астрологични познания или обратното, но определено тя е заложена в символиката на астрологичните съответствия и си е там поне от 5 хиляди години.
    В зависимост от състоянието на Единадесетия дом в личния хороскоп – зодиакален знак, в който е разположен; планетата, която го управлява; планетите, които намираме в него – се съди за това какъв тип приятелства създаваме. Също какви са хората, с които създаваме приятелства и какъв е капацитетът ни да поддържаме приятелствата си.
    Аз ще ви дам информация според знака, в който попада този дом, отчитано от Асцендента и Слънчевия знак. Единадесетият дом от Слънцето е свързан преди всичко с духовната група на човека. Тази група хора има значение по отношение прогреса и еволюцията. Това са тези наши познати (дори и да не са кой знае колко близки приятели), които винаги се появяват във важни и значими моменти от живота, за да ни дадат правилната за нас подкрепа, да ни дадат най-точния съвет, тъй като те поддържат най-важните цели, заради които живеем. А Единадесетият дом, отчетен от Асцендента, показва предимно материалните обстоятелства на приятелския кръг – с какво се занимават, социалната класа, качеството и трайността на приятелските връзки като цяло.
    Например за човек, роден със слънчев знак Овен, Единадесетият дом попада в знак Водолей – този знак формира неговата духовна група. За неговия житейски прогрес и еволюция най-голяма стойност имат по-екстравагантните му приятелства, тези, които са по-необичайни. Духовната му група се състои от такива хора, с чието съдействие може да запази своята индивидуалност, да бъде приет без предразсъдъци, да бъде подкрепен в това да се разбунтува срещи правила и норми. Ако Асцендентът му попада в знак Козирог, то Единадесетият дом ще попада в знак Скорпион, което говори за приятелства с влиятелни хора или такива, които вземат участие в скрити, манипулативни обществени дейности, боравят с големи капитали.
    Асцендент или Слънце в знак Овен
    Единадесетият дом попада в знак Водолей. Управлява се от Сатурн и Уран. Приятелите ви обикновено са хора малко чудати, странни, дори ексцентрични. Не обичат условности и да вървят по правилата. Често се бунтуват срещу установени норми и порядки. Склонни са да шокират и в живота им има много внезапни обрати.  Това са хора без предразсъдъци и умеят да приемат всеки човек такъв, какъвто е. Интересите им са насочени към иновационните обществени сфери. Може да се занимават с наука, изследвания, компютърни технологии, изучаване на космоса и астрономията. Често са обществено популярни личности или участват в по-големи социални формации. Завързвате приятелства при по-странни обстоятелства, някак внезапно. Те се появяват и изчезват периодично, но никога не се загубват окончателно. Нуждаете се от пълна свобода, без определени порядки в начина, по който поддържате приятелствата си, без редовни срещи.
    Поради това, че Единадесетият дом е тясно свързан с Десетия дом при вас, нерядко приятелите ви са тези, които ви помагат за професионално израстване. Това зависи от разположението на управляващите планети.
    Асцендент или Слънце в знак Телец

Категории: приятелите в живота богатството единадесети дом в хороскопа асцедент зодии планети астроучилище Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus