Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Катрин Деньов и Джон Клийз в новия филм на Янис Смарагдис

23 Октомври 2011 / 16:10:36  GRReporter
3396 прочитания

Живота на гръцкия пират, патриот и търговец Йоанис Варвакис ще пресъздаде на големия екран Янис Смарагдис, режисьорът на “Ел Греко”. Във филма “Бог обича хайвер” главните роли се изпълняват от международни звезди, сред които Себастиан Кох (“Животът на другите”), Катрин Деньов и Джон Клийз (филми на Monty Python, “Риба, наречена Уанда”).

Снимките на филма започват на 31 октомври. Две седмици актьорите ще прекарат в Пилос за снимките, като ще отидат и в Егина, Крит, Псара, а така също и в Русия, в Санкт петербург и Астрахан.

Филмът разказва историята на Йоанис Варвакис, един пират, който става много богат търговец на хайвер, и не спира да се бори за придобиване на още богатство, власт и политическо влияние, за да се прояви накрая като голям благодетел.

Историята започва от остров Псара в северно Егейско море, стига до двора на Екатерина велика в Русия, простира се по бреговете на Каспийско море, за да приключи в разделената от граждански спорове Гърция, по време на гръцкото националноосвободително въстание от 1821.

«Опитваме се да направим този филм в един много критичен момент за нашата страна, но не само, именно защото може да помогне на човешките души да се утешат, но и да се изправят отново. Вярваме, че този филм ще направи само добро на хората, и особено на гърците. Ще успокои душата им, но и ще ги направи горди», заявява режисьорът на филма.

Главните роли във филма се изпълняват от актьори от 6 страни: Англия, Франция, Русия, Испания, Германия и Гърция.

Ролята на Варвакис ще изпълнява Себастиан Кох, а в ключови роли се появяват и Джон Клийз, Катрин Деньов, Хуан Диего Бото (Великият инквизитор във филма “Ел Греко”).

Гръцките актьори, които ще се снимат във филма са: Лакис Лазопулос, Акис Сакелариу, Мариса Триандафилиду, Александра Сакеларопулу, Янис Вурос, Александрос Милонас, Йоргос Хараламбидис, Михалис Ятропулос, Фотини Баксевани, Павлос Кондоянидис, Димитрис Каливокас, Тасос Нусиас, Манос Цангаракис (детето, което привлече погледите в сериала “Островът”) и много други.

Художествен директор на филма е изтъкнатият сценограф и режисьор Никос Петропулос, а костюмите ще са дело на носителката на множество награди испанката Лала Хуете (наградата “Гоя” за филма “Ел Греко”).

Фотографията на филма поема Арис Ставру, монтажа - Йоргос Дидимиотис, а музиката – композиторът Минос Мацас.

Категории: Катрин Деньов Джон Клийз Янис Смарагдис нов филм кино
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus