Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Канелени разходки из града

27 Юни 2010 / 22:06:14  Емануела Карастоянова
1562 прочитания

 

Като се заприказвахме последния път за лятото в Атина ми дойде на ум да ви разкажа за един ресторант- гостилница в центъра на станалия популярен напоследък район Гази. Казва се „Канела”. „Канела” е чудесно предложение за спирка на обяд или вечеря по време на дългите летни дни и нощи в града.

Гостилницата е с ъглово разположение, което значи, че можете да надничате ту от едната, ту от другата страна, като поради предвидливия вътрешен дизайн оставате напълно  незабелязани. Но стига толкова канелено-летни шеги!

„Канела” е за уморените от преструвки и превзетости „граждани”, които търсят парче земя в града, на което да се почувстват разбрани и защитени от суетата. Всъщност това е една модерна, попиваща умората таверна с особено блага атмосфера. Пристан или остров в града? Да. Не случайно на визитната картичка, която ще вземете на тръгване ще видите една замечтана весела дебеланка. Да си спомняте за „Канела” и за това, че килограмите никога не са излишни!

Заведението е малко, но уютно. Веднъж доберете ли се до него можете да си отдъхнете спокойно... вътре ви чака неделният обяд на мама. Менюто се състои от подбрани гръцки храни в опростен, съвсем „човешки” и демократичен вариант. Готвачите няма да ви направят неприятна изненада с непредвидени сложни вариации, които натоварват и без това измъчената от безкрайни проблеми градска душа. Но все пак храната тук има нотка фантазия. Гарантирам за каймата поднесена със спанак и изцедено мляко, за  чушките пълнени със сирене и домат и салатата от тиквички и авокадо (Такава на друго място няма!). Не опитах, но видях свинското с гъби, домашните пържени картофи, панирания кашкавал („саганаки”) и старателно приготвените ордьоври. От клиенти дочух и за вкусното пиле в бирен сос, за салатата от моркови и кашу и за задушените зеленчуци. А има и едно бяло вино... Поръчайте си по-голяма кана! За десерт си вземете сладко от рози. Казахме вече, заведението е и с фантазия!

А сега малко за дизайна. Можете да сте спокойни, той е лек и ненатоварващ. Ножовете и вилиците напомнят на сервиза на баба, но вместо върху изгладена бяла покривка ще ядете върху  парчета бежова хартия.  

Така в почивката между разговорите за новите филми на летните кина, музикалните сцени, четенето и писането по блогове и генерално  преосмислянето на изминалата година  (ако я броим от лято до лято Smile), можете да дойдете тук за да хапнете нещо вкусни и благо. А пък после си мислете пак за живота...

Да не говорим, че в „Канела” можете да срещнете артисти, певци и журналисти, които също са оценили свежестта на кътчето.

И най-важното: заведението знае за поопразнените джобове на клиентите си и с 14-10 евро ще се опита да ви засити.

 

„Канела”

 ул.Константинуполеос 70 и Евмолпидон

Тел. 210 347 6320

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus