Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Изложба на Миро в Атина

21 Януари 2010 / 12:01:10  GRReporter
1242 прочитания

Културен център „Гръцки свят” ще стане домакин на изложбата „Миро в Майорка” от края на февруари. Изложбата е реализирана със съдействието на Фондация за изкуство Телоглио към Солунския университет Аристотел и Фондация Pilar i Joan Μirό от Майорка и ще продължи до 30 май 2010 г.

Изложбата се състои от важни картини от периода, в който Миро рисува в ателието си в Майорка. Платна с маслени бои и графики от зрелия му период изтъкват живото и ценно наследство, което е оставил. На изложбата са представени картини от периода 1976-1981, творби от сериите Els Gossos (Кучетата), Gens de la mer (Морски хора) и серията Fundacio Palma, както и снимки на Jean-Marie del Moral и на Francesc Catal-Roca от ателието на Миро в Майорка.

„Моята мечта, когато успея да се установя някъде, е да имам едно много голямо ателие, за да имам пространство и много картини. Бих искал да се пробвам в керамиката, в отпечатките, да си имам преса” казва Хуан Миро през 1938 г.

Паралелно с изложбата снимки от ателието на художника ще бъдат изложени на атинското летище „Елевтериос Венизелос”. Куратор на изложбата е Мариос Елевтериадис. Изложбата се осъществява под егидата на президента Каролос папуляс и Испанското посолство в Атина.

Изложбата ще продължи от месец февруари до 30 май 2010 г.

 

 

Категории: Изобразително изкуство Миро
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus