Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Изабел Юпер и Изабела Роселини на сцената на Атинския фестивал

20 Март 2014 / 11:03:25  GRReporter
1763 прочитания

Много театър, оперите „Дон Жуан” на Моцарт и „Отело” на Верди и танцови постановки, осъществени от световно известните хореографи Триша Браун и Иржи Килиан ще имат възможността да гледат жителите и посетителите на Атина през летните месеци.

В програмата на Фестивала в Атина – Епидавър 2014 са включени пет чуждестранни и 27 гръцки театрални постановки. 23 от тях ще бъдат представени в театри в Атина, три – на древния театър в Епидавър и една – в малкия едноименен античен театър.

С голям интерес се очаква постановката „Фалшиви изповеди” на Мариво с Избаел Юпер, която се режисира от Люк Будю. Тя ще бъде представена на 12 – 14 юни в културния център „Стряха на буквите и изкуствата” на фондация Онасис.

 

От 24 до 26 юни на сцената на фестивала на улица Пиреос 260 ще бъде представена постановката „Green Porno” с Изабела Роселини. От 15 до 17 юни на същата сцена почитателите на театъра ще могат да посетят постановката „Todo el cielo sobre la tierra” на Анджелика Лидел.

Операта „Дон Джовани” ще бъде представена на 13, 14, 15 и 17 юни, а „Отело” – на 27, 29 и 31 юли в древния театър Иродио в подножието на Акропола.

По-голямата част от гръцките постановки са дело на млади творци. Те ще трябва да премерят силите си с произведенията на древните драматурзи в рамките на юбилейното 60-о издание на фестивала в Епидавър.

В коментар защо от програмата на фестивала отсъстват големи международни имена класическата музика, неговият директор Георгиос Скокос посочи: „Когато научаваш с какви средства ще разполагаш едва пет месеца преди началото на фестивала не можеш дори и да си помислиш да се обърнеш към пространства, където постановките се програмират няколко години преди да се осъществят”.

По време на фестивала ще се проведат и много художествени изложби. Цялата програма на фестивала можете да разгледате тук.

Тазгодишният бюджет на фестивала е 2 милиона евро, като от ръководството се надяват да получат и частно финансиране. 

Категории: ТеатърМузикаТанц Атински фестивал Фестивал в Епидавър програма Изабел Юпер Изабела Роселини
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus