Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Грешките, които допускаме в живота

14 Ноември 2014 / 08:11:52  GRReporter
7868 прочитания

Гали
И при най-умния човек винаги идват моменти, когато допуска грешки. Понякога толкова елементарни, че направо не е за вярване. Но ние хората сме така устроени – имаме си своите грешки и несъвършенства. За грешките си плащаме по един или друг начин, а има и хора, чиито грешки са в пъти по-сериозни отколкото вашите или моите. Въпрос на житейски път. И въпреки че нашето общество заклеймява безапелационно онези, чиито грешки са големи, точно тези хора са най-ценните. Далеч по-добре е някой друг да изнесе на гърба си провала, да плати лично за него, а вие да се поучите и да не допускате неговите грешки. Трябва да сме благодарни, а не да осъждаме по най-жестокия начин хората, които са ни спасили всъщност.
Днешната статия е за грешките, които допускаме в живота. Ще се спра на това как да разберем, че сме на път да допуснем такива или по-скоро как да разберем, че в някакъв конкретен случай не някой друг, а самите ние сме допуснали грешка. Това е много забавен момент при нас хората. Когато нещо се е увенчало с успех, всеки иска да се окичи с лаврите. Но когато сме го докарали до провал, никой не желае да се „окичи” с неговите тръни. В такава ситуация често сочим чуждите грешки и не търсим своите. Грешки допуска всеки, но не всеки го признава.
    В астрологията Меркурий е планетата, която дефинира какви са уменията ни да преценяваме, да правим правилни съждения, как формираме мисълта си и как правим заключенията си. Задачата на Меркурий е да събере и обработи получената информация от сетивата, да я оформи като мисъл, решение. Реално грешките, които допускаме, са в резултат на някакво неправилно заключение, погрешна интерпретация на получената информация. Знакът и домът, в които стои Меркурий, връзките с другите планети, както и фазата спрямо Слънцето, показват какъв е рационалният ни ум, мисловен и идеен капацитет, съждения и заключения. Но дефинира също и кои са ситуациите, при който сме най-уязвими към грешки, какво и кога се изкривява в съжденията ни и ни кара да вземем грешно решение.
Хората, при които Меркурий е по-сложно поставен и атакуван силно от другите планети, често правят осезателно по-големи и по-сериозни грешки – такива, за които се плаща скъпо. Тук има една особеност обаче. Така както такива хора са по-отворени към грешки в решенията си, точно толкова са способни към уникални и гениални решения. Нали знаете, понякога грешката се оказва вярна.
Аз ще представя информацията, която идва основно от позицията по зодиакален знак и позиция по дом. Поради движението си в близост до Слънцето, при повечето хора Меркурий е в същия знак. Така че ако не знаете в кой знак е Меркурий в личния ви хороскоп, прочетете информацията за слънчевия си знак.
Меркурий в знак Овен (или Първи дом)
Моментите, в които сте най-уязвими и вероятността да направите грешка е голяма, са свързани с отправено към вас предизвикателство. Това се случва, когато се впуснете в някакъв спор, провокират ви да се конкурирате и състезавате, предизвикат гнева ви и ви въвлекат в ситуация да се доказвате. Силно уязвими сте чрез бързането си към финиша и така допускате глупави грешки, които не само не ви спестяват време, но може да ви донесат допълнителни главоболия. Въпреки че имате способността да правите мисловните връзки и да обработвате получената информация много бързо, решенията си е желателно да вземате при покой, да си дадете 3 минути почивка преди да действате, за да премине устрема ви все да бързате.
Меркурий в знак Телец (или Втори дом)
Моментите, в които сте най-уязвими и вероятността да направите грешка е голяма, са свързани със ситуации, при които се оказвате в добри и комфортни условия. Заобиколени сте с повече материални ценности, пред вас има прекрасна храна и напитки, мирише на „пари”, дават ви достъп до различни блага. Силно уязвими сте, когато бъде провокирано някакво желание да притежавате нещо, да предвкусите удоволствието от притежания, да бъде събуден апетитът ви за живот и наслада на сетивата. Въпреки че не сте от хората, които прибързват, желателно е да вземате решения в по-аскетична обстановка, но на пълен стомах, за да сте уверени, че няма какво да манипулира сетивата ви за пари, храна и удобство.
Меркурий в знак Близнаци (или Трети дом)
Моментите, в които сте най-уязвими и вероятността да направите грешка е голяма, са свързани със ситуации, в които се търсят решения особено на база събрана информация, документи. В този знак (и дом) Меркурий по дефиниция има голяма сила. Но колкото и да е странно сте силно уязвими при обобщаването на цялата налична информация и предимно при работа с документи, проследяването на логическата връзка между тях. Умеете да събирате всевъзможни факти, данни, и колкото са повече, толкова сте по-уязвими към грешни решения. Изпитвате трудност да отсеете важното от маловажното, да бъдете практични. Затова е желателно да вземате решенията си след като сте ги обсъдили с някого, в сътрудничество, да сте двама – най-добре ако това е бра или сестра.
Меркурий в знак Рак (или Четвърти дом)

Категории: грешките в живота Меркурий домове в хороскопа планети зодиакални знаци индивидуален хороскоп Гали Астроучилище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus