Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция задейства S-300

16 Декември 2013 / 10:12:35  



Гръцките военно-въздушни сили задействаха успешно противоракетната система S-300. Първото успешно изстрелване на ракета срещу един малък безпилотен самолет бе проведено в рамките на учението „Бял орел 2013” в полигон в региона на град Хания на остров Крит.

Гърция е придобила системата преди 14 години. S-300 (по класификация на НАТО SA-10) е руска зенитно – ракетна система със среден радиус на действие. Тя е предназначена за отбраната на големи промишлени и административни обекти и военни бази. Системата е в състояние да унищожи балистична ракета и ракетни цели.

Създадената през 1979 в СССР система има много модификации с различни ракети, радари, защита от нападение, увеличаване на обсега и възможност да се бори с балистични ракети на малко разстояние и летящи на ниска височина цели

Изстрелването на ракетата бе проведено в присъствието на министъра на отбраната Димитрис Аврамопулос, министъра на отбраната на Република Кипър Фотис Фотиу началника и ръководството на генералните щабове на въоръжените сили на Гърция и военните аташета на партньорите на страната в НАТО.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus