Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

GRR HOT 15: U2 в Атина, летни промени, изненади

16 Юли 2010 / 16:07:57  GRReporter
1810 прочитания

Привет, музикални любимци.

Лятото отдавна вече е в разгара си. Все по-натрапчиви са мислите за почивка, усмивки и позитивни емоции и моменти, прекарани с най-близките. В синхрон с тона на сегашния сезон се сменя и променя нашият GRR HOT 15. Така вече можем да ви съобщим с гордост, че стартира нашата игра с голяма награда – два билета за концерта на U2 в Атина през септември. А какви точно други изненади крие тазседмичното издание, предстои да разберем.

За трета поредна седмица очарователно ексцентричната Lady Gaga е окупирала първото място. Песента й Alejandro още с появата си даде заявки да е един от най-силните хитове на лято 2010 и съдейки по вашите гласове, това предричане се оказва напълно достоверно. Със сребърния медал в класацията ни най-после се окичи френският диджей  David Guetta. Парчето му Memories усилено се изкачваше по музикалната стълбица и ето, че тази седмица успя да измести вечно усмихнатия Сакис Рувас от второто място. С бронзов приз пък се сдобиха сладурите от Ъпсурт в приятната компания на Лора Караджова. Свежите изпълнители достигнаха до заветната челна тройка и от подножието й ни припяват Мрън Мрън.

Сакис Рувас и песента му Spase to hrono тази седмица падат с цели две позиции до номер четири, следвани плътно от френския пролетен хит Alors in Dance на Stromae на пето място. Шестата позиция също е променена от последната ни среща. Сега там откриваме ямайската принцеса Rihanna, която ни посреща със своето Te Amo.

Под щастливото номер седем можем да чуем ангелския глас на Galia. Бившата половинка от дует Каризма тази седмица прави малка крачка назад и пада с една позиция. Не така стоят нещата обаче за една истинска фурия в гръцката  поп музика. Despina Vandi е може би най-големият рекордьор  за изминалите седем дена, правейки огромен скок от четири позиции до номер осем с парчето Κομμάτι από την καρδιά σου.  Втората песен на русата поп-кралица Lady Gaga Telephone усилено пада надолу в нашия GRR HOT 15 и вече е под номер девет.

Точно след нея в подножието на челната десятка се изкачват свежите Сантра и Кристо със закачливото им парче Неска Фен Съм Ти. Затваряйки десятката,  на единадесетото стъпало откриваме малката, но с мощен глас Shakira и скокливото й парче WAKA WAKA. За съжаление тази седмица една от емблематичните дами в гръцката музика прави огромен спад надолу в GRR HOT 15. Така ослепителната Άννα Βίσση вече е на дванадесетото място с песента Fabulous.

Може би единственото парче, освен разбира се първото място, което остава непроменено през изминалите седем дена, е песента на Goin through Mporo Ki ego. Песента  втора седмица стои плътно на тринадесетото фатално число.

Новото предложение от предходната седмица  от страна на B.O.B прави лек скок нагоре до четиринадесетата позиция.  Засега красивата му мелодия Airplanes стъпва плахо в нашата класация. Дали ще продължи така или напротив – изненадващо ще я превземе, зависи от вас и вашите гласове.

Тази седмица новото ни предложение е с денс привкус. Θηρίο и слънчевата Ελένη Φουρέιρα очакват гласовете и подкрепата ви за тяхното наистина зареждащо с лятно настроение  парче Μια νύχτα μόνο. Къде ще се озове то в GRR HOT 15  ще разберем след точно една седмица.

Така неусетно стигаме до момента, в който ще се разделим. Но не за дълго, разбира се. Защото след само седем дена отново ще се срещнем, за да видим какви нови изненади ни е подготвила класацията. А дотогава – пожелавам ви много усмивки, много да гласувате и успех в стартиралия ни конкурс с награда билети за концерта на легендарните U2 в Атина през септември.  До нови музикални срещи!

Категории: Двет музиGRRHot 15Музика Sakis Rouvas Anna Vissi Lady Gaga
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus