Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

GRR HOT 15: Музикални нюанси

09 Юли 2010 / 15:07:39  GRReporter
1856 прочитания

Привет, музикални любимци. Както винаги в петък сме настроени повече от музикално. А причината - GRR HOT 15 и всички мелодии, които той ни предлага. А те са обединени в една разкошна палитра от музикални нюанси: нежни, скокливи, провокативни, ритмични, а някои - дори и звездни.

Lady Gaga е неуморима. Ексцентричната певица наистина доста удобно се е настанила на първата позиция и съдейки по гласовете ви, скоро няма никакво намерение да пусне златния медал за песента й Alejandro. На второто място без промени отново откриваме гръцкия чаровник Сакис Рувас и ритмичното му Spase to hrono.  С бронзов медал най-после успя да се окичи френският денс гуру David Guetta. Парчето му Memories вече около месец бавно, но категорично се изкачваше по стълбицата ни и най-нарая достигна заветната челна тройка.

С една позиция пада друга френска мелодия. Alors in Dance на Stromae започна да губи позиции и така се озова в подножието на първите три в GRR HOT 15.  На петото стъпало ни посрещат свежарите от Ъпсурт в компанията на Лора Караджова. Игривото им Мрън-Мрън се изкачи с едно място, следвано плътно от друго българско парче. Другата част на разкошната Galia освен с провокативно видео и страхотен текст, може да се похвали с поредния скок в класацията ни. Така песента вече е под номер шест.

Една от песните, които стремглаво пада надолу, е Telephone на фурията Lady Gaga. Поп парчето доста дълго се задържа сред челните места в класацията ни, но явно вече лека полека почва да отшумява и затова за изминалите седем дни песента слиза с две позиции надолу до номер седем.  Осмото място е окупирано то гръцката дама в музиката Анна Виси. Парчето й Fabulous прави лек скок нагоре с едно място, заставайки точно пред шоколадовата Rihanna и нейното Te Amo.

За съжаление, с цели две места надолу пада футболният химн за тази година. Затова тази седмица енергичната  Shakira и песента й WAKA WAKA вече са под номер десет в GRR HOT 15. На единадесетата позиция отново намираме нежната Despina Vandi. Парчето й Κομμάτι από την καρδιά σου все още не успява да достигне до местата в челната десятка.  Дали това ще се промени, зависи изцяло от гласовете ви през следващите десет дена.

Под номер дванадесет откриваме миналоседмичното ново предложение. Сантра и Кристо правят първия си скок в GRR HOT 15 с цели три места във възходяща градация. Така закачливото им Неска фен съм ти измества Goin through и песента му Mporo Ki ego, която тази седмица е на тринадесетата позиция. Krifa на Мелисес остава с непроменено положение и отново ни посреща от подножието на класацията ни. Дали това не е последната седмица за гръцкото парче в нашия чарт?

Новото предложение за тази седмица е игриво, мелодично и звездно. Рап гуруто B.O.B е забъркал една добра смесица от хип хоп, смислен текст, ритъм и нежност в песента си Airplanes. За мелодичната част на парчето големи заслуги има и участието на Hayley Williams. Рижото миньонче показва по-нежната страна от себе си (и гласа си) за разлика от вокалите й, с които сме свикнали, когато е част от групата Paramore. Airplanes вече усилено се катери по всички световни класации и ето че тази седмица дебютира и при нас.

Ето че отново дойде време да се разделим. Но само за седем дена. Тогава отново ще се срещнем, за да видим каква нова музикална палитра ще ни предложи GRR HOT 15. До нови музикални срещи!

Категории: GRRHot 15Двет музиМузика Airplanes Lady Gaga Sakis Rouvas David Guetta Anna Vissi
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus