Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

GRR HOT 15: Гласувайте за песента на 2010-а

30 Декември 2010 / 14:12:42  GRReporter
1821 прочитания

Привет, музикални любимци!

Днешното издание на GRR Hot 15 е далеч по-различно от всички останали през годината. Причината е повече от ясна – краят й. Затова и днес вместо да се потопим в рутината, ще отпразнуваме заедно 15-те най-силни парчета за изминалите 365 дни. От вас очакваме да изберете от тях песента на 2010!

Няма нищо изненадващо в първото ни предложение. Просто това бе годината на Lady Gaga. А тя определено щурмува радиостанции, телевизии, дори се провъзгласи за кралицата на Twitter, Youtube и Facebook с многомилионните си почитатели и виртуални гледания. Затова и повече от логично песента й Alejandro си извоюва титлата песен на годината в различни международни класации и раздаване на награди. Нека видим дали ще е така и в нашия любим чарт.  Второто предложение в празничното издание на GRR Hot 15 е отредено за една българска група, която в последната година не само успя да издаде пореден сингъл, но и да се наложи на музикалната сцена като един от основните фасктори в денс средите. Tri O Five и парчето им Nowhere To Go в продължение на пет седмици оглавяваха  класацията ни и ни провокираха да танцуваме и пеем припева. Третата песен в годишното издание на чарта ни, която Ви предоставяме за гласуване, е още един доста силно наложил се хит.  Гръцкото хаус парче на Nicko Last Summer за отрицателно време превзе класациите не само в родна Гърция, но и на Балканите. Песента успя няколко поредни седмици да се окичи със златния медал в GRR Hot 15 и затова напълно заслужено е присъства сред първите 15 на 2010-а година.

Четвъртото предложение е една леко позабравена вече, но все така силна песен.  Meet Me Half Way на както винаги креативните Black Eyed Peas носи онова леко носталгично настроение, характерно за края на зимата – времето, когато сингълът беше пуснат в ефир. Парчето ни спечели още от първото преслушване и щурмуваше чартовете до средата на пролетта.  We No Speek Americano на Yolanda Be Cool Vrs Dcup бе една от най-големите изненади за лято 2010. Парчето излезе като че ли от нищото и за броени дни завладя всеки възможен музикален ефир. Именно това е и причината преработката на италианската класика да се озове сред най-силните петнадесет мелодии в годишното издание на любимата ни класация. Денс песента е последвана  то друг хит от изминалата пролет, който ни провокираше да пеем в едно с припева. I agapi Thelei Xrono на Kokina Xalia за няколко седмици се задържа под номер едно и успя да пребори наистина жестока конкуренция като Rihanna, Sakis Rouvas и други силни имена от бранша. 

Щастливото седмо предложение в годишното издание на GRR Hot 15 е именно едно от онези силни имена в музиката, за които стана въпрос преди малко. Jay Z с помощта на Alicia Keys ни завладя със супер успешното си  Empire State of Mind. Това бе сингълът, който отбеляза наистина триумфалното завръщане на един от бащите на съвременния хип-хоп на сцената след почти две години мълчание. Следващата песен, която Ви предлагаме, е на очарователния Mixalis Xatzigiannis, който отново ни пее своето To Kalokairi Mou. Предложение номер девет в годишното издание на чарта ни пък е шоколадовата Rihanna, която в продължение на няколко летни седмици владееше първата позиция на класацията ни с Te Amo. В подножието на челната десятка от песни, предоставени Ви за гласуване, откриваме едно доста силно гръцко участие. Rous и мелодичния му сингъл сингъл Exeresis за две порездни седмици успя да се наложи на първото място и затова заслужено присъства и в празничната версия на GRR Hot 15.

Единадесетата мелодия в това нетипично издание на класацията ни е дама, на която само едно присъствие в чарта ни просто не й е достатъчно. Затова и Lady Gaga се появява и в подножието на класацията ни в компанията на Beyonce и съвместното им парче Telephone. Под предложение номер дванадесет ни посреща гръцкият чаровник Sakis Rouvas и ударното му Spase To Hrono.Смуглият красавец е последван плътно от българския поп изпълнител   Grafa, който в последните седмици на 2010-а успя да достигне първото място в  GRR Hot 15 с парчето си Nevidim.  Веднага след него намираме друго българско включване. Свежарите от Upsurt , подкрепени от мелодичния глас на колежката си Лора Караджова, ни припомнят своето Мрън Мрън, което успешно се наложи в ефира това лято.  Така неусетно стигнахме и до последното стъпало в празничния ни GRR Hot 15. А то тази година е отредено за Melises и красивото им Krifa. Макар и за кратко, сингълът успя да се сдобие със златно отличие в чарта ни и точно поради тази причина с него затваряме годишщното издание от предлагани мелодии и претенденти за титлата „Песен на 2010-а година”.

А докато отброяваме последните часове на 2010-а година, ще ви пожелая много усмивки, много мелодии и много позитивно настроение Всичко останало така или иначе идва само, точно когато е нужно..или чисто и просто можем да си го купим от магазина.

До нови музикални срещи и през 2011-а!

Към GRR Hot 15
grr hot 15
Категории: GRRHot 15МузикаДвет музи Lady Gaga Jay z Grafa Tri O Five
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus