Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Fun Park Allou забавлява атиняни през август

21 Август 2010 / 21:08:19  Емануела Карастоянова
1361 прочитания

 

 

Сега, когато лятото все още не си е отишло, но все пак доста столичани са се завърнали на работните си места няма повод да се отчайваме. Разбира се, че в ушите ни все още бучи шумът на морето и на вълните, а мислите ни са останали на брега... Но това не е краят на света!  Можем да вземем компанията си и да отидем в увеселителния парк Allou. За да хапнем, да се повеселим, за доза адренали и да се освежим. Точно да се освежат са дошли тук Раня и Ева в топлия августовски следобед. Заварвам двете момичета в луда треска да пълнят кофи с вода и една по една да си ги изливат върху главите.  Парк Allou е предвидил, че в топлите летни дни човек има нужда от прохлада... Момичетата нетърпеливо точат вода от помпата и с радостни писъци се обливат. По тях не е останал сух конец, в буквалния смисъл на думата.  Обливат се с вода и пълнят кофите отново и отново. Казват, че ако могат цяло лято биха правили това.  Като ги гледам как весело се смеят им вярвам напълно. Под кофите с вода са от 15.00ч. и не възнамеряват да напуснат парка преди да се стъмни. Искат да изпробват и останалите забавления на  Allou. В парка има и сушилня за „поразхладили се” посетители, но на Ева и Рания и през ум не им минава да се изсушат. През смях ми казват, че така щяли да пътуват и в рейса до вкъщи.

Дори и да не се изкъпе в парка, човек тук може наистина да релаксира.  Има време до 01.00ч. през нощта да дойде и да се гмурне в La Isla за една разходка сред буйни реки и водопади.За панорамна гледка може да се качи на виенското колело и да направи няколко кръгчета. За любителите на киното също има нещо. И то не какво да е. Парк Allou предлага прожекции в 4D зала на столове, които в зависимост от филма пръскат вода, изпускат пара, въртят се на 360 градуса или вибрират. Гаранцията, че ще  усетите всеки един момент от филма на собствената си кожа е стопроцентова.

Специалност на парка са thrill rides. Те включват топка 6 G, която е с две места и се изстрелва в небето и топка 5 G с четири места на края на  дълъг кран, която се движи като махало. Тук е и Top Spin, два ръкава и един вагон, който се обръща на 360 градуса. Всичко това е за търсачите на силни усещания. За тези, които нямат нужда от големи дози адреналин Allou предлага fun rides игри, като Roller Coaster Apple, воден тунел на страха Cape Fear и Spinning Coaster Crazy Mouse. Тук са и класическият тип игри за всеки лунапарк като Shooting Bar, Monkey Rugby, Rings и разбира се блъскащите се колички. В парка  има също зали за боулинг, игрища за мини сокър, интернет-кафе, търговски магазини и Village Park.

Атина няма тематичен парк, който по размери и качество да отговара на тези в други европейски градове. Има обаче това увеселително кътче, което от 2002 година с упех забавлява столичани.

Тръгвам си от парка и от върха на Кулата на шока  чувам обещания на дете, че щяло да закусва сутрин, само да слезело долу на земята. Следват писъци от страх, а после смях...

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus