Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Freaky Fortune за Гърция на Eurovision 2014

12 Март 2014 / 08:03:36  GRReporter
1617 прочитания

Данс дуетът Freaky Fortune в партньорство с RiskyKid спечелиха гръцкия конкурс за Eurovision 2014. Тяхното парче Rise Up ще представлява Гърция в тазгодишния песенен конкурс, който ще се проведе в Копенхаген през месец май. Полуфиналът е на 8, а финалът на 10 май.
    Чаровните момчета успяха да победят Mark Angelo  и неговата Dancing Night, Кристалия и нейната романтична “Пеперуда в Атина” и Костас Мартакис, когото “Никой не ме спира”. Националният конкурс се превърна и в бляскаво честване на 40-годишнината от първото участие на Гърция в Eurovision, на чиято сцена се появиха Елефтерия и Тамта, София Босу и Деми, Кати Гарби и Вегас, Каломира и Клайди. Водещи на шоуто бяха певицата Деспина Ванди и актьорът Георгиос Капудзидис.

Досега за 40 години Гърция само веднъж е печелила конкурса - през 2005 с песента на Елена Папаризу "My Number One". Тази година звездата на гръцката поп сцена, която има и шведско гражданство, кандидатстваше да представлява Швеция на песенния конкурс. Представи се с песента "Survivor" и бе класирана от шведската публика на 4-то място.

Харесва ли ви гръцката песен за Евровизия 2014?
Категории: Freaky Fortune Eurovision 2014 Rise Up RiskyKid песенен конкурс Копенхаген полуфинал финал на 10 май
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus