Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Диамантите могат да бъдат „жестоки”.

13 Ноември 2010 / 09:11:10  GRReporter
9175 прочитания

Гали

Казват че мъжете предпочитат блондинки, а жените – диаманти. Скъпоценните камъни са минерали, които имат естествена красота, специфични физически особености като твърдост,  проводимост на топлина, най-различни и необичайни оптически ефекти.
Разказват, че диамантът Кохинор, който има история над 2 хиляди години е сменил цвета си, когато са се опитали да го разрежат - станал е черен. Бижутерът, направил този опит се самоубил от страх. Но сутринта диамантът възвърнал цвета си и целия си блясък.

Много жени са плакали над собствените си диаманти. Те са се оказали предвестник на края на любовта. Сякаш казват: „Аз ще бъда най-верния ти приятел и винаги ще те обичам след онова, което иде да се случи”. Затова жените ги обичат. Защото са споменът за най-красивата любов. Любов, която си отива, след като диамантът заблести върху ръката.

В тази статия ще ви разкажа как избора на скъпоценни камъни се съобразява с индивидуалния хороскоп.

Използването на скъпоценни камъни се е запазило и до днес в бижутерията. Но хората го правят напълно безразборно, само заради стойността им и престижа, който загатват. А в древността изборът на скъпоценни камъни е бил строго индивидуален. Защото те – скъпоценните камъни - са родени от Земята, носят живот и енергия по подобие на храната. Така както една храна може да отрови човек, същото може да стори и един скъпоценен камък.

Влиянието им върху живота ни е комплексно. Всеки камък се свързва с определена планета. И трябва много внимателно да се подбира какви камъни може да носи даден човек съобразно личния му хороскоп. Защото в момента, в който поставим върху ръката си под формата на пръстен или колие някакви скъпоценни камъни, тяхното магнитно поле започва да ни влияе.
Доказано е, че всеки човек има магнитно поле. То се нарича и аура. Като Земята, която също има магнитно поле. И следователно всяко нещо, намиращо се под и над Земята притежава такова.

Скъпоценните камъни не са средство за „корекция” на съдбата. Те се носят, за да се получи хармонизиране на човека с неговата съдба и житейски път. Един скъпоценен камък може да внесе онова желано спокойствие у хората да приемат нещата около себе си и да видят красотата дори и в най-грозните неща. Няма само лошо или само добро. Няма световен мир, защото дори, за да се постигне мир, трябва да се мине през война.

Има три категории скъпоценни камъни, дефинирани според индивидуалния хороскоп. Това са:
Камък на живота – може да се носи по всяко време. Носи здраве, жизненост, успех и благополучие на човека. Подкрепя всички области в живота. Помага за по-леко преодоляване на всякакви трудности.

Какъв е този камък се определя чрез планетата, която има най-силна връзка с Асцендента в личния ви хороскоп. Противно на всички описания, които ще срещнете личният ви скъпоценен камък на живота не се определя от слънчевия знак, а от планетата, която владее знакът на Асцендента.

Асцендентът е изгряващият знак по време на раждането и зависи от часа на раждане. Тази планета винаги е добра за човека, защото посочва нашето влизане в света, раждането във физическо тяло. Тя е „защитник” на живота.
Затова ако знаете Асцендента си, вижте планетата, която владее този знак и изберете неин камък. Не на планетата, която управлява слънчевия ви знак.

Камък на късмета – носи творчески заряд у човека, помага да разберем кога късметът ни е дошъл, подкрепя създаването на поколение.
Камък на съдбата – подкрепя съдбата на човека и в частност финансовото му благополучие. Грешка е обаче да се мисли, че носенето на този камък ще направи човека по-богат, отколкото му е дадено.

Тези два камъка – на късмета и съдбата - се определят чрез специфични правила. Затова ако искате да знаете кои са, най-добре се консултирайте с астролог.

Ето и кои са скъпоценните камъни за всяка планета. На първо място ще изпиша основният камък. Но тъй като това са най-скъпите като цена камъни, има полускъпоценни, които също могат да се носят. Освен това има камъни, които не трябва да се съчетават. Ще посоча и тях.

Слънцето (управлява знак Лъв) – рубин; гранат, червен циркон, червен турмалин.
Камъните на Слънцето се носят в златен обков и на безименния пръст. Препоръчително е да се поставят за първи път в неделя при изгрев слънце. Да не се носят заедно с камъните за Венера и Сатурн.
Свалете ги ако имате високо кръвно или инфекциозно заболяване.

Луната (управлява знак Рак) – естествена океанска перла; култивирана перла, лунен камък.
Камъните на Луната се носят в бял обков – сребро или бяло злато. На безименния пръст. Препоръчително е да се поставят за първи път в понеделник при растяща Луна.
Дами, сваляйте камъка по време на месечния си цикъл.

Марс (управлява знаците Овен и Скорпион) – червен корал; червен халцедон, червен яспис.
Камъните се носят в бял обков – сребро или бяло злато. На показалеца или безименния пръст. Препоръчително е да се поставят за първи път във вторник, един час след изгрев слънце.
Свалете камъка ако имате висока температура.

Меркурий (управлява знаците Близнаци и Дева) – изумруд; аквамарин, нефрит, зелен циркон, зелен турмалин
Камъните се носят в златен обков, на малкия пръст. Препоръчително е да се поставят за първи път в сряда, два часа след изгрев слънце.
Да не се носят заедно с камъните на Слънцето, Сатурн и Марс.

Категории: скъпоценни камъни личен хороскоп Гали астроучилище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus