Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Деспина Ванди напусна шоу заради Златна зора

23 Ноември 2013 / 13:11:13  GRReporter
2531 прочитания

Известният певец Нотис Сфакианакис предизвика бурни реакции с изявленията си в подкрепа на Златна зора. „Налага се да подкрепите Златна зора” хвърли бомбата той, както често му се случва напоследък при различни публични изяви, само че този път думите му предизвикаха неочаквани последици.

Деспина Ванди, която беше се съгласила да пее заедно с него в нощния клуб Енастрон от 7 декември, заяви в личния си профил във Фейсбук, че се оттегля.

Нотис Сфакианакис направи изявлението си при по време на  връчването му на платинен диск в центъра Атинаис в четвъртък вечерта. След като говори с най-добри думи за Златна зора и за периода на хунтата, отправи остра атака срещу вицепремиера Евангелос Венизелос.

В друга своя изява за телевизия Антена, Сфакианакис заяви, нападайки политиците „Аз съм политическо същество и имам публично думата, и постоянно мисля за политиката, защото съм гражданин, не клиент. И всички тези мръсни кучета, които ни управляват не ги оценявам като вас, защото не съм им дал никаква сила, Има правото да изказвам мнението си, защото на никого нищо не дължа. Тези мои служители ми дължат много”.

В продължение, защити Златна зора и атакува Венизелос: „Разбира се, че Златна зора не са фашисти. А затвориха  човек, който е лидер на политическа партия. Никакво право нямаш, бе. Кой ти дава това право, Евангелос, прасе конституционно такова?”.

„Налага се да подкрепите Златна Зора. Защото тя, ако не друго, съдържа в себе си зората. Другите имат само мрака. Питали са ме защо не вляза в политиката. Защото не съм се научил да слизам надолу, само мога да се изкачвам нагоре” каза певецът.

По-нататък отново атакува политиците.

„Крият данъци певците? Ама вие майтап ли си правите с мене? Папандониу не беше ли министър на финансите и е укривал данъци? Папаконстантину не беше ли министър на финансите? Симитис не беше ли премиер на тази страна? Полудяхте ли? За какво говорите? Вярвате на  изродите, които ви говорят, за да не мислите за това, което се случва. Министърът на финансите укрива данъци. Кажете им да ходят да се...”

Първият, който нападна Сфакианакис, беше депутатът от СИРИЗА Петрос Тацопулос, който в свой постинг в профила си във Фейсбук го определи директно като фашист.

В постинга се казва още:

„Предполагам, не минава незабелязано, че през последните два месеца, след убийството на Павлос Фисас , Златните гърла, които  флиртуват със Златните идиоти се покриха в дупките си.  Затова, зловещото в новите изявления на Нотис Сфакианакис, който изразява подкрепата си за Георгиос Пападопулос и за Златна зора, не е, че признава за първи път  толкова открито, че е фашист- за това не хранехме и най-малкото съмнение. Зловещото е, че фашисти като  него след убийствата на златнозорците в Нео Ираклио смятат Златна зора за достатъчно "изчистена”, че могат  отново да извадят носовете си от канализацията.”

След това Деспина Ванди със свой постинг във Фейсбук обяви оттеглянето си от изявите в клуб Енастрон, отбелязвайки многозначително „Родителите ми бяха емигранти”.

В нейното изявление се казва още:

„Нотис го срещнах за първи път преди 16 години. От тогава разбрах, че е особен човек, както и да звучи това, специален като артист. Краен в ценностите си и вярванията си. Право на всеки човек в едно демократично общество е да изказва мнението си и да го защитава.

Много пъти не съм била съгласна с казаното от него, друг път бях съгласна, колкото и екстремистки да се изказваше (все пак това е Нотис).  Въпреки различните ни възгледи върху връзките, живота и демокрацията, смятах, че на сцената ще можем да работим заедно. В този миг чувствам, че нещата, които ни разделят са повече от тези, които ни свързват. Оттеглям се с мъка.

И нещо последно... Моите родители бяха емигранти. Толкова.”

 

Категории: Деспина Ванди Нотис Сфакианакис Златна зора концерти оттегляне
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus