Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Да стимулираме вдъхновението съобразно личния хороскоп

18 Януари 2014 / 10:01:59  GRReporter
3356 прочитания

Гали
    Архимед се къпел във ваната си и наблюдавайки изливащата се навън вода, бил осенен от идеята, която заляга в основата на закона за водоизместимостта.  Нютон пък е известен с историята за ябълката, благодарение на чието падане, е дошла светкавично идеята за гравитацията. Това са две много прочути истории как най-брилянтните идеи идват при напълно обикновени обстоятелства.
    Предполагам на всеки се е случвало да си напряга ума и да мисли денонощно върху някаква задача, загадка, да търси решения – било то лично, професионално или какво да е друго. Но не става и не става. Онова бленувано „Еврика” все убягва. И точно когато се занимава с нещо напълно тривиално и битово, сякаш блясва мълния и идеята идва. Наричат го прозрение, интуиция, дори шеговито се казва „Получих сигнал от космоса, от кораба-майка”. Може и да е така, но всъщност е факт, че идеите  ни се оформят и идват при определени обстоятелства, които най-често имат нещо общо с околната среда и с някое съвсем просто действие, което извършваме. Това действие обаче и средата, в която се намираме активират определено наше сетиво, чрез което улавяме липсващата нишка, водеща до мисловен проблясък.
    Днешната статия е на тема при какви обстоятелства се раждат идеите ни, а оттам целите и амбициите. Всяка цел и амбиция започва от мисълта. По подобие на това, че всяко пътешествие започва от първата стъпка.
    В личния хороскоп Третият дом дефинира способността да се свързват детайли, факти, елементи и така да се оформи някаква мисъл. Това е способността да се свързват буквите в думи, думите в изречения, а изреченията в текст. Чрез него се определя също способността ни да различаваме, да наместваме информацията на точното й място. Зодиакалният знак, в който попада Третият дом, посочва обстоятелствата, които най-добре ни съдействат да получаваме прозрения, да ни хрумват идеите, след които тръгваме. Обстоятелства като обстановка, среда, предмети. Важно значение за мисълта ни имат и сетивата ни – слух, зрение, вкус, допир, мирис. Когато те са активирани, много често се оказват свързващата верига за пренасянето на информация между мозъчните клетки.
    Освен Третия дом в хороскопа, Меркурий също е свързан с рационалния, интелектуален ум, с дискриминативната способност. Третият дом, отброявано от Меркурий, има връзка с обстоятелствата, при които става движението в мозъка и комуникацията между мозъчните ни клетки най-грубо казано.
    Аз ще ви изпиша каква информация извличаме от зодиакалния знак, в който попада Третият дом в хороскопа. Тъй като Меркурий също има значение, важен е и Третият дом, отброяван от него. Много често Меркурий попада в същия знак, в който е и рожденото Слънце. Така че ако не знаете знакът, в който е разположен Меркурий в личния ви хороскоп, прочетете информацията за знака, в който е рожденото Слънце. Направете комбинация между двете, като Асцендентът има приоритет повече относно физическите условия, докато Меркурий има отношение към сетивата ви.
    Например за човек с Асцендент Овен, Третият дом е в знак Близнаци. Това означава, че мисловният процес е най-ефективен, когато общува с някого и ползва информационни средства. Ако Меркурий е в знак Стрелец, Трети дом от него попада в знак Водолей. Това означава, че идеята идва покрай нещо внезапно, малко шокиращо. Следователно докато този човек общува с някого или си чете вестника и чуе/прочете нещо шокиращо, е моментът на зараждане на някоя добра идея, върху която може да се концентрира или да му хрумне решение, което търси отдавна.
    Асцендент или Меркурий в знак Овен
    Третият дом попада в знак Близнаци. Управлява се от Меркурий. Обстоятелствата, при които най-лесно се раждат идеи и мисли, са свързани със ситуации, в които има много комуникация, общуване, участие на всякакви информационни средства – книги, вестници, телевизия, радио, интернет, телефон. Най-активно мислите, когато сте в движение, пътувате, разговаряте с някого или четете нещо. Най-добрите ви идеи, които впоследствие се развиват активно, много често започват от това че сте чули някаква специфична информация от някого или сте я прочели. Ако усетите, че ви липсва мисловна енергия, просто поговорете с някого, най-добре ако е брат/сестра или съсед. Друг добър начин е да се качите на автомобила си и да шофирате на кратко разстояние.
    Асцендент или Меркурий в знак Телец
    Третият дом попада в знак Рак. Управлява се от Луната. Обстоятелствата, при които се раждат идеи и мисли, са свързани с емоционалната ви природа, с това, което изпитвате като чувства. Най-активно мислите, когато сте у дома покрай семейството си, когато ви е уютно и удобно, когато сте в състояние на покой и тялото ви е напълно отпуснато. Най-добрите ви идеи, които впоследствие се развиват активно, започват често докато сте си у дома, почивате си след работния ден, вземате си душ или миете нещо. Допирът с вода ви действа като магия. Ако усетите, че ви липсва мисловна енергия, прекарайте няколко минути с човек от семейството си и най-вече майката, вземете вана, поплувайте за разпускане. Или се върнете към някой скъп спомен за малко, потопете с в някаква емоция.
    Асцендент или Меркурий в знак Близнаци

Категории: идеи вдъхновение прозрение Гали астроучилище Меркурий трети дом индивидуален хороскоп планети зодии
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus