Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

“Четвърта власт” е много смел сериал

28 Октомври 2013 / 10:10:17  GRReporter
3661 прочитания

Ана Пападопулу е българска театрална и филмова актриса от гръцки произход, която е родена в София на 31.12.1978. През 2000 завършва Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) в класа на известния български актьор – професор Стефан Данаилов. Още в първи курс от обучението си младата актриса дебютира с ролята на Ана в спектакъла на Александър Морфов "На дъното" по Максим Горки в най-стария български театър – Народен театър "Иван Вазов".  На сцената му Ана Пападопулу влиза в ролите на Беатриче в "Декамерон или Кръв и страст по Бокачо" спектакъл на Александър Морфов, Саломе в "Саломе" по Оскар Уайлд, Пердита в "Зимна приказка" от Уйлям Шекспир, доня Елвира в "Дон Жуан" от Молиер, Ана Петровна в "Иванов" от Антон Чехов, Роксана в “Сирано дьо Бержерак” на Ростан.
Ана Пападопулу прави екранния си дебют във филма "Писмо до Америка"(2001). За изпълнението си е отличена с наградата за дебют на името на Невена Коканова. След това се снима в "Опашката на дявола", телевизионния сериал "Патриархат" (2005) и в "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" (2008), “Мисия Лондон” (2010) . В момента участва в нашумелия български сериал „Четвърта власт”.
    С Ана Пападопулу разговаря Полина Спартянова.

Категории: Ани Пападопулу Четвърта власт Народен театър Иван Вазов българска актриса кино актьорско майсторство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus