Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Българската участничка е доволна от представянето си на Euro Voice 2010

24 Септември 2010 / 18:09:37  Емануела Карастоянова
2611 прочитания

Минути след като Боряна Христова изпълни песента A pain на сцената на Euro Voice 2010 в Атина, GRREPORTER успя да  разговаря с младата участничка от България.  Свалила сценичния си костюм, Боряна по нищо не се различава от милионите млади момичета по света. Държи се естествено и се усмихва лъчезарно. С тази разлика, че тя принадлежи към амбициозните млади хора решили  упорито да се борят за мечтите си и... да покоряват музикални върхове зад граница.

 Песента на варненката е динамично денс парче. Композитор на музиката е самата тя. Както  казва  A pain е с денс ритъм, а той никога не остарява.  Боряна разкрива, че участието й в Euro Voice 2010 е свързано с много емоции и надежди.  Преди всичко за добро представяне.  Не наградата и парите са накарали  младото момиче да се качи на сцената в Атина, а самото участие в Euro Voice 2010, което е един голям шанс в живота й. Боряна е развълнувана и щастлива от представянето си. Казва, че минутите прекарани на сцената са минали като „един незабравим миг”.

 

Доволна ли си от представянето си? Изпълни песента си чудесно...

Боряна Христова: Ами да, доволна съм. Мисля, че е много важно да спомена, че песента е по моя музика... Искам да кажа, че всичко мина като на филм. Всички ме питат доволна ли си? Как беше? Всичко беше наистина като на филм. Беше един незабравим миг. Надявам се на хората да им е харесало...

Представянето ти беше добро. Имаш силен глас. Разбрах, че си се занимавала и с народно пеене...

Боряна Христова: Да, пяла съм народни песни. Даже съм учила при Павлина Тодорова, майката на Елица Тодорова, която заедно със Стоян Янкулов завоюва 5-то място на Евровизията през 2007 година. Може би благодарение на нея балканското ми звучене е силно...  Между другото аз разбрах за този конкурс съвсем случайно...

Разбрах за тази случайност. Намерила си работа в обменно бюро и един ден  си влезла в интернет, но вместо на курса на еврото си попаднала на Euro Voice 2010... Звучи невероятно.  Вярваш ли в случайните неща в такъв случай?

Боряна Христова: Ами да, вярвам. Защото повечето неща се случват наистина много случайно. Този конкурс  е едно от нещата, които ми се случват за пореден път по този начин. Както и самите вие сте разбрали кандидатствах съвсем случайно...  Даже си мислех, че всичко това е една шега.

Защо избра точно песента A pain? Защото е по твоя музика ли ?

Реших, че ще участвам с тази песен, тъй музиката е денс. Знаете, че денс музиката никога не остарява. Сметнах, че това е парче, което наистина ще се хареса на хората. Всъщност то най- много ми харесва от песните, които досега съм правила.

Смяташ ли, че песента ти има шансове? Какви са очакванията ти?

Боряна Христова: Ами дай боже наистина да имам успех. Има страшно добри песни и много добри гласове. Но аз се надявам да се харесам на хората и те да гледат не само песента, не само гласа, но всичко комплексно. Някои притежават глас, други притежават визия, надявам се оценката да е комплексна...

Тебе лично кои песни те впечатлиха?

Боряна Христова: Не съм успяла да чуя всички песни, но тази на Израел е с денс звучение и на мен ми харесва. Харесва ми песента на Норвегия, рок музика...  Но не само. Всички са се постарали да направят хубави парчета. Зависи на кой какъв стил му харесва.

 

Как ще се чувстваш ако спечелиш и как ако не спечелиш?

Боряна Христова: И в двата случая печеля. Печеля, защото завързвам контакти с много хора от различни страни, а това за мене е много по-важно отколкото да спечеля някаква награда или пари. Надявам се, че това ще ми даде един много голям старт в живота.

 

Разбирам, че възнамеряваш да посветиш живота си на музиката?

Боряна Христова: Да. От малка се занимавам с музика. От 4,5-годишна възраст. Значи вече 18 години. В момента съм студентка по музикална педагогика.

 

Пожелавам ти успех на конкурса и занапред!

Боряна Христова: Благодаря.

 

 

 

Категории: Euro Voice 2010 A pain Боряна Христова Атина
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus