Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Арт велосипеди на летището

01 Септември 2012 / 15:09:08  GRReporter
1505 прочитания

            Една оригинална художествена панорама  от творби с основна тема велосипедът ще посреща пасажерите и посетителите на Атинското летище от 1 септември до 31 декември. Тя е част от новата изложба със заглавие «BikeArt Is In The Air» ("Изкуството на велосипеда е във въздуха"), организирана от Международното летище на  Атина и художествената група Carpe Diem.

            Трите части на новата художествена изява представляват тридесет и два арт велосипеда, разпръснати в залите за пристигащи и заминаващи на летището, една изложба с 12 произведения, създадени от гръцки и чужди художници, и един голям стенопис, който ще бъде създаден "на живо" за приятелите на велосипеда. Целта е да се представи една специална визия за велосипеда и да се даде възможност на всеки от нас да възприеме един здравословен по-различен начин на живот чрез изкуството и колоезденето.

            Новата изложба е в насоката "Околна среда-екологичен начин на живот-изкуство" и е включена в рамките на по-широки културни изяви със съответното съдържание. Публиката може да посещава изложбата всекидневно, през цялото денонощие, в залата "Изкуство & околна среда " (Заминаващи, вход 3), а 32 велосипеда ще бъдат изложени в различни точки на летището.

            В залата "Изкуство & околна среда " са изложени 12 оригинални произведения, специално създадени за изложбата  от 6 гръцки и 6 чужди художници. На световния Ден без автомобили (22 септември) ще бъде представено "на живо" пред публиката създаването на стенопис от 4 гръцки художници. На ниво "Заминаващи" ще бъдат изложени 22 велосипеда и 10 детски колела, нарисувани от 13 гръцки художници от групата Urbanart сцена на Гърция.

Категории: Изложба Атинско летище велосипеди
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus