Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

“Alcohol is free” е гръцкият избор за Евровизия 2013

19 Февруари 2013 / 13:02:51  GRReporter
2067 прочитания

Групата KOZA MOSTRA в съпровод с майстора на гръцкото ребетико Агатонас Иаковидис спечелиха гласовете на публиката и журито. Те ще представят Гърция на конкурса в Малмьо, Швеция с песента “Alcohol is free”. Бързият ритъм на ска-пънк звученето надделя както над поп-фолк песента на Ангелики Илиади, така и над джаз-суинга на Томаи Аперги и над денс парчето на Alex Leon и Giorgina.

Две акустични китари, бас, барабани, акордеон, тромпет и багламадаки (миниатюрно бузуки) на Агатонас ще са инструментите, с които гръцкото представяне ще се опита да грабне сърцата на европейците. Интерес в гръцката публика предизвика стилистичния избор на младежите от KOZA MOSTRA.

Гръцки момчета с шотландски полички ще смаят Европа докато подскачат на сцената около “дядо” си и възпяват безплатния алкохол.

Въпреки че не е известно да имат връзка с Шотландия, те избраха да се явят на сцената и на рекламните материали с карирани полички. В общественото пространство не липсваха и закачливи коментари как гръцки момчета с шотландски полички щели да смаят Европа докато подскачат на сцената около “дядо” им и възпяват безплатния алкохол.

Финалът за избор на гръцка песен събра в Атина едни от най-силните изпълнители, които са печелили конкурса в предишните години. Между тях бяха Дима Билан от Русия, Руслана от Украйна, Александър Рибък от Норвегия и Мария Серифович от Сърбия. В знак на съпричастие към проблемите на гръцката икономика и социални трудности, Рибък заяви: “Повярвайте в себе си, мои гръцки приятели! Няма значение, че нямате пари. Гърците имат сърце и са секси! Това е много важно, повярвайте ми”. Чуждестранните изпълнители посетиха музея на Акропола, в който ги разведе министърът на туризма Олга Кефалояни.

От гръцка страна шоуто подкрепиха певицата Demy, групата Vegas, миналогодишната участничка в Евровизия Елевтерия Елевтериу, Костас Мартакис, групата Мелисес и изпълнителката Елени Фурейра. Средиземноморската страна ще представи песента си на втория полуфинал в Малмьо на 16 май 2013. Финалът, на който KOZA MOSTRA и Агатонас Иаковидис се надяват да достигнат е два дни по-късно. Елевтерия Елевтериу пожела от своя профил в Tweeter успех на нейните колеги.

Не толкова ентусиазирани бяха други потребители на социалните мрежи. Любителите на Евровизия от чужбина показаха сериозна симпатия към изпадналата от надпреварата Томаи Аперги. “Ако Гърция избере One Last Kiss, смятам, че ще спечели Евровизия 2013”, казва един потребител. 

Друг оценява: “Може да паднем по-долу дори от явяването на Елевтериу”. Въпреки това, както изглежда в последните години Евровизия става много по-трудно предвидима. KOZA MOSTRA и Агатонас не е изключено да се окажат изненада за всички и да донесат достатъчно точки, за да влезнат в първата петица.

Категории: МузикаТанц Евровизия 2013 Гърция KOZA MOSTRA The Alcohol is free
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus