Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Актьорът Христофорос Папакалиатис готви изненада за новия сезон

20 Август 2010 / 22:08:23  GRReporter
1348 прочитания

 

 

Изненада-хит за новия сезон готви актьорът  Христофорос Папакалиатис. Този път темпераментният грък възнамерява да пусне своите фенове и най-вече фенки в дълбоки води като се превъплъти във... Волфганг Амадеус Моцарт.  В ролята на Моцарт ще можем да го видим в постановката на Питър Шафер „Амадеус” в театър Британия малко след Коледа. Сценаристът на постановката пък Димитрис Лигнадис ще застане до Моцарт в ролята на Салиери.  Очаква се представлението да стане търговски хит, а горещото присъствие на Папакалиатис на театралната сцена през зимата да стопли сърцата на публиката. Тези, които  не могат да повярват на това толкова неочаквано превъплъщение на актьора по-добре вече да  започват да свикват с мисълта. Имат време до зимата. Успехът е очакван не само поради участието на Папакалиатис.  Предпоставка за него е филмът на Милош Форман, който през 1984 година спечели Оскар.

Папакалиатис не веднъж е удивлявал публиката си с изборите на роли. Актьорът е известен с  неспокойния си и вечно търсещ дух. Негова специалност са емоционалните, но маниакални и изпадащи в крайности герои. Такива, които минават през силни бури на вътрешни терзания докато вземат дадено решение. Характери не светли и съвсем не ведри, чиито страстна натура често ги въвлича в конфликтни ситуации. На екрана Папакалиатис  често е въвлечен в любовни отношения с майка и дъщеря.  Опитът му  обикновено е горчив, а развръзката по правило драматична и проблемна. И както подобава на една истинска драма решението не носи облекчение на героя.

Роденият в Ираклио артист има първостепенни роли в сериалите на канал Mega: „Долче вита”, „Анастасия”, „ Неприемливи” , „Боядисаното слънце”, „Докосването на душата”, „Deka mikri Mitsi”. Пише и играе в: „Три желания”, „Да ме пазиш”, „Два дена само” и „4”.  Играе също и в „Анатомията на едно престъпление” на ANT1.

От 1999 година насам не само играе, но пише сценарии и се занимава с музикалното оформление на драматични сериали. В неговите филми участват актьори като Филарети Комнину, Алекос Александракис, Пеми Зуни, Темида Базака. За най-голям  успех се смята сериалът „Затвори си очите”. Филмът показа младото поколени актьори като Йоанна Папа, Христос Лулис, Арис Серветалис, Талия Матика. Сериалът предизвика силна вълна от критика заради любовна целувка разменена между двама мъже главни герои на сериала.

Папакалиатис, смятан за един от най-сексапилните гръцки акьори е известен като човек, който винаги има какво да каже.  След като сериалът му „Два дена само” претърпя неуспех той заяви: „ Имам право да не свърша работата си добре някой път.” Иначе е работохолик и е отдаден на това,  което върши до маниакалност. Той е също влюбчив и темпераментен, но доста труден мъж. Извън сцената камерите трудно го засичат с приятелка. Признава все пак, че за сценариите си най-голямо вдъхновение черпи от връзките си, които са обикновено бурни и драматични. Търси дълбочина и страст,но едновременно с това се страхува  от обвързване. И вместо да го успокояват връзките го стресират и напрягат...

Категории: Христофорос Папакалиатис Моцарт театър Питър Шафер актьор телевизия сериал
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus