Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ако искаш да си легнеш с мен... сготви ми

07 Декември 2013 / 11:12:46  GRReporter
4908 прочитания

Гали
    „Ако искаш да си легнеш с мен... сготви ми” – това е заглавието на един роман за кулинария, любов и разбира се секс. Открай време храната и сексът са част от най-големите човешки удоволствия, които винаги вървят ръка за ръка. Сексуалното желание е чисто и просто резултат от нивата на определени хормони в кръвта. Хормоните пък силно се влияят от това какво усещаме чрез сетивата си – очи, слух, мирис, допир и не на последно място вкус. Затова съществуват храни и подправки, наречени афродизиаци, които събуждат и засилват сексуалното желание.
    Днешната статия е на тема кой е вашият индивидуален афродизиак, на какви вещества и храни реагирате най-активно. Те носят определен вкус, цвят и мирис, които стимулират производството на хормони и така се повишава либидото. В научните среди са открили доста такива вещества, но единственото, в което дори и учените не са сигурни, е доколко тези вещества са способни да стимулират хормоналното производство при различните хора, така че те да усетят разликата. Това съмнение е напълно обяснимо по една много проста причина – всеки от нас притежава специфична хормонална система, която не реагира по един и същ начин на хранителните вещества.
    Афродизиакът е взел името си от Афродита – богинята на любовта и сетивните удоволствия, в които естествено са включени и сексуалните такива. В астрологията планетата Венера носи символиката и качествата на Афродита. Затова жената сама по себе си е основният афродизиак за мъжете – като физика и форми. Тя е Венера от плът и кръв.
    Планетата Венера като основен принцип и съответстващият й Втори дом в хороскопа, символизират цялата хормонална система в тялото, как функционира тя. Специално по отношение на либидо и веществата, които го стимулират - афродизиаците, ни интересува основният хормон тестостерон, който се произвежда от репродуктивните органи. При мъжете по принцип той се отделя в много по-големи количества, отколкото при жените. Но пък жените реагират много по-осезаемо дори и на най-леките повишения на хормона в тялото им.
    Вторият дом в хороскопа, като принцип, е свързан с всичко, което представлява най-голяма ценност за нас в живота под формата на материални и нематериални неща. Свързан е още и с това какво ни е необходимо, за да задоволим потребностите си чисто физически, да се поддържаме живи - пари, храна, дрехи. По състоянието на този дом се дефинират всички необходими хранителни субстанции, които дават подходящата енергия на тялото.
    Следвайки тази логика, Вторият дом за сексуалната област, ни показва какво ни е необходимо, за да задоволим сексуалните си потребности – това включва няколко неща, едно от които са определени храни, които действат като афродизиак, помагат да се поддържа нивото на съответните хормони.
    Осмият дом се свързва със сексуалния ни живот. И по пътя на гореописаната логическа връзка стигаме до Деветия оригинален дом в хороскопа. Информацията за това кой е нашият най-силен афродизиак, се извлича от знака, в който попада Деветият дом,  планетата, която го управлява и планетите, които се намират в него. По състоянието на тези елементи може да се прецени какви са нивата на либидото, как се отделят хормоните, по-лесно или по-трудно се повлиявате, податливи ли сте на проблемна функция във времето.
    Аз ще ви изпиша само основната информация за Деветия дом според зодиакалния знак, в който попада. Давам я според знака на Асцендента, тъй като когато иде реч за материалния живот, храни, вещи, предмети, той е водещ.
    И преди да прочетете кое е вашето най-стимулиращо любовно биле, вижте един Афродизиак, „сготвен по гръцки”.

    Асцендент в знак Овен
    Деветият дом попада в знак Стрелец. Управлява се от Юпитер. Босилек и мед са ключовите любовни билета за вас. Неслучайно времето след брака се нарича „меден месец”. В древността младоженците са употребявали вседневно по-големи количества мед в дните около бракосъчетанието. Тези две хранителни вещества дават необходимия интензитет на сексуалния ви темперамент, тъй като носите сексуална природа, която търси пълно потапяне и пълноценно преживяване. Други храни, които ви действат силно, са грейпфрут, анасон, боровинки, стафиди, зехтин и сладки вина. От ароматите ви стимулират най-много жасмин, босилек и лимоново ухание.
    Асцендент в знак Телец
    Деветият дом попада в знак Козирог. Управлява се от Сатурн. Основният ви афродизиак е черният пипер – една подправка, която умерено „кипва” кръвта. Вие сте с открита сексуална природа и всяко забавяне може много бързо да отклони вниманието ви към други неща. А черният пипер помага да вземете бързо решение, да действате бързо и динамично. Други храни, които са в списъка на вашите афродизиаци са картофи, ечемик, цвекло, мушмули, по-бавно смилаемите храни, сухи вина. От ароматите ви стимулират най-много уханието на теменужка и бор.
    Асцендент в знак Близнаци

Категории: афродизиак асцедент храна секс либидо аромати подправки асцедент Венера астроучилище Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus