Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

2016 година – нови открития, смяна на политическия елит и много оптимизъм

31 Декември 2015 / 09:12:54  GRReporter
2831 прочитания

Гали
    Настъпи време да отправим поглед напред към Новата 2016, да си направим някаква равносметка, да си пожелаем нещо ново, да се подготвим за това, което ни очаква.
    В началото ще ви върна накратко към изтичащата 2015. Тя се отличаваше с това, че през нея се зададоха нови задачи пред света, които бяха свързани с преразглеждане и стабилизация на областите образование, съдебна система, човешка етика. Засегнати бяха и международните отношения, търговия, пътуванията по света, издателските области и всички свободни професии в културата, изкуствата и образованието.
    2015 беше и година, в която „звучеше” на метал. Това означаваше, че войнствените и агресивни процеси в света продължават да се развиват, но предимно в посока да се сключат важни международни мирни пактове и съглашения във военно отношение, в областта на отбраната и сигурността. Беше засилен и стремежът към повече движение, преместване в чужди държави, пътувания, но имаше сигнали, че ще бъде наложена някаква регулация.
    Споменах, че удоволствието от движението по света ще бъде намалено по един или друг начин – чрез ограничения, поставяне на изисквания или просто защото ще има повече неудовлетвореност и несбъднати очаквания. Втората половина на годината съдържаше условия за завишено преместване на хора, но предимно в посока да отидеш там, където се чувстваш като у дома. Имаше и увеличаване на пътните проблеми – било то с транспортни средства или с разрешенията да се преминават границите.
    В икономически аспект, отваряне на добри пазарни ниши, по-благоприятна беше втората половина на годината. Особено в сферата на образованието, селското стопанство, издателска дейност и леката промишленост. Повече проблематика се очертаваше да има в областта на туризма и пътуванията за развлечение, както и всичко свързано със заведения и забавления.
    Ако искате да си припомните по-подробно прогнозата, която направих, да си направите равносметка сами за себе си, можете да я прегледате тук.
    Каква ще бъде 2016 година?
    С напредването на Сатурн през знака на Стрелец и прехода на Юпитер в Дева до септември’2016 г., все по-активно ще се нагнетяват допълнителни и невидими до този момент международни конфликти, разделението по националност, религия и държавна принадлежност ще стане много по-дълбоко. Изградените съдебни системи, законодателните органи, както и образователните структури, може да попаднат в такава стагнация и ступор, че да бъдат принудени или да „живеят” на някакъв минимум или напълно да се реформират. Светът и особено хората, които държат властта и управлението, все по-ясно ще си дадат сметка, че са стигнали тавана на целите и амбициите, които са имали.
    Очаквам голяма част от политиците, които са били във властта през последните години, да започнат да се оттеглят. Ще се появи нова визия, нова идеология за развитието на света благодарение на това, че на политическата сцена ще се появят доста по-различни хора, а и световните събития ще са такива, че досегашните политици няма да имат необходимите умения и способности да виреят в тях. Ще оцелее една малка част и това ще са предимно хора с големи мечти и по-различни идеали.
    Времето до септември на 2016 крие доста рискове и подводни камъни. Това са месеци на нещо като последна възможност на управляващите да довършат каквото могат преди част от тях да се оттеглят. За съжаление това не изключва задълбочаване (като за последно) на корупционни процеси, активизиране на нелегални групировки, погазване на всякакви човешки закони и права, липса на морал. Особено активен месец за разгаряне на множество проблеми е март, както и последните четири месеца на годината. Ритъмът на живот в някои части по света може да бъде по-силно нарушен през първата половина на годината.
    Въпреки всичко духът и оптимизмът на хората ще са много по-силно изразени, ще преобладава желанието да се приемат доскоро недопустими и неприемливи неща.
    Военната индустрия, енергетиката и компютърните технологии, ще постигнат силен напредък в развитието си. 2016 може да се превърне в година на поредното голямо откритие, което ще заложи съвсем нови възможности и перспективи. Инвестиционните процеси ще бъдат малко спънати, тъй като годината е по-благоприятна за довършване и развитие на вече направени инвестиции, а не за нови такива. В тази връзка банковия сектор и борсовите пазари може да са в по-неудачни условия.
    През 2016 година има четири затъмнения – две Слънчеви и две Лунни. Месеците, които съдържат годишните затъмнения, обичайно маркират най-важните моменти през годината. През тях се зараждат и се случват най-важните събития в глобален и личен план. Затова е добре да бъдете особено внимателни какво се случва около вас в тези месеци.
    Слънчевите затъмнения са на 9 март и 1 септември. Индивидуално са засегнати хората, родени в периодите ± 2-3 дни около 28 февруари, 9 март, 1 септември и 12 септември. Очаквайте в живота ви да настъпи нова фаза, важно събитие, свързано с физическо здраве, кариера, реализация, както и във връзка с бащата или съпруг при жените.

Категории: зодиите през 2016 астропрогноза индивидуален хороскоп планети Гали Астроучилище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus