Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

2015 - финансови пробиви, движение, нови семейства и много деца

31 Декември 2014 / 10:12:30  GRReporter
5342 прочитания

Гали
    Оставихме още една година зад гърба си и както винаги идва време за „годишен разбор”. Той естествено е съвкупност от поглед назад и поглед напред. Затова да започнем с кратко резюме върху това, за което писах точно преди една година.
    Преминаването на кометата ISON в максимална близост до Земята през миналия декември беше знак, че през 2014 ще бъдем свидетели на събития, които оставят следи в световната история. Тя повлиява Земята през цялата година с необичайни температурни отклонения, безплодност на почвата, политически конфликти и промени в държавните територии. Освен това кометите са преносители на микроби и вируси и причиняват зараждане на непознати болести. Очаквах  да се появи някаква по-сериозна епидемия в пролетните месеци – между март и май.
    Първата половина на 2014 я нарекох „Да се върнем назад”. Всички видими пет основни планети, които регулират и формират материалния живот на Земята, преминаха последователно през ретроградните си фази една след друга, някои от тях едновременно. Така че първата половина на 2014 беше време за „пре-„ : пре-осмисляне, пре-настройка, пре-работване, пре-струкуриране, пре-оценка, пре-ориентация. Всеки по един или друг начин беше засегнат с някакво връщане назад, към нещо, което да поправи. В обществен, социален и политически аспект, през първата половина на годината очаквах да се струпат много проблеми накуп, особено след март до края на юли. Да изплуват въпроси, които са били решени, но с някакъв компромис.
    На 16 юли Юпитер премина в знак Лъв и престоят му изведе на преден план особено силно интелигентността и креативността на хората. На практика това е най-доброто време за интелектуални и социални скокове. „Лъвската” година на Юпитер е за експанзия в избраната посока, за реализация и раждане на конкретни неща. Втората половина на 2014 съдържаше показатели за много промени. Много индивидуализъм, решения на принципа, че целта оправдава средствата. Животът и поведението на хората става по-егоцентрично, има силен устрем към успех на всяка цена. А властимащите и държавниците очаквах да възприемат малко по-диктаторски подход към решаването на различните въпроси, да се развихри някаква борба за надмощие – не само между хората един към друг, но и между държавите, да има яростно преследване на лични цели и интереси.
    Каква ще бъде 2015 година?
    2015 година ще се отличава с това, че през нея ще се постави начало на най-различни обществени и социални процеси. Но предимно съглашения, споразумения, договори в международен план. Преходът на Сатурн в знак Стрелец през декември’2014 задава като основни задачи пред света да се преразгледат и стабилизират областите образование, съдебна система, морал и възпитание, религия и вяра. Засегнати са също международните отношения, пътуванията по света, издателските области и всички свободни професии в областта на културата и изкуствата.
    Сигналът, който дава Сатурн е – „минимум структура с максимум ефективност”. Всичко, което е излишно раздуто, неефективно, неползотворно, ще бъде подложено на ограничения и реформи. Тъй като Сатурн ще премине през знак Стрелец в рамките на около 3 години, то 2015 се отличава с това, че през нея се очертава да бъде трудната част от задачата – когато назряват дълбоки проблеми и си притиснат към стената.
    2015 ще бъде също година, в която ще „звучи” на метал. Това означава, че все още ще се развиват войнствени и агресивни процеси в света. Стремежът обаче е да се създадат правила, да се въведе ред и съответно всичко това да доведе до сключване на важни международни мирни пактове и съглашения предимно във военно отношение, в областта на отбраната и сигурността.
    През 2015 ще се засили стремежът към повече движение, преместване в чужди държави, пътувания, но и ще бъде наложена някаква регулация. Може да се каже, че удоволствието от движението по света ще бъде намалено по един или друг начин – чрез ограничения, поставяне на изисквания или просто защото ще има повече неудовлетвореност и несбъднати очаквания. Изключение правят само пътуванията и посещенията в чужбина, които имат работна цел, имат конкретна задача. Въпреки това втората половина на годината показва условия за завишено преместване на хора, но предимно в посока да отидеш там, където се чувстваш като у дома. Там, където сте гости, чужди сте, може да стане по-трудно да пребивавате. Възможно е също така да се увеличат пътните проблеми – било то с транспортни средства или с разрешенията да се преминават границите.
    В икономически аспект по-благоприятна е втората половина на годината. Тогава се  дават условия за финансови пробиви, от които могат да се направят бързи и добри печалби. Отварят се пазарни ниши, които да започнат да се развиват с по-бързи темпове. Особено в сферата на образованието, селското стопанство, издателска дейност и леката промишленост. Повече проблематика се очертава да има в областта на туризма и пътуванията за развлечение, както и всичко свързано със заведения и забавления.
    Културата и изкуството са една сфера, която е засегната доста по-сериозно през 2015. Очертават се обстоятелства да се появи някаква нова форма на изкуство, да се наложи различен стандарт в шоу бизнеса, културните среди и съответно онези форми, които вече са остарели да изпаднат, да се отправят към архива. За хората, заети в тези области, 2015 може да се окаже по-тежка и неблагоприятна.

Категории: астро прогноза за 2015 Сатурн в Стрелец Юпитер в Дева две слънчеви и две лунни затъмнения Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus