Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

19 гръцки музеи с безплатен интернет

04 Декември 2015 / 16:12:44  GRReporter
636 прочитания

Наскоро цените на билетите в гръцките музеи и археологически обекти бяха увеличени, но това не предостави никакво допълнително удобство на посетителите. Те нямат връзка с интернет, а както посочи по време на последното заседание на Централния археологически съвет служителят на археологическата служба на Кикладските острови Димитрис Атанасулис, на остров Дилос дори сигналът на мобилните оператори е почти несъществуващ.

Ситуацията обаче е на път да се промени, благодарение на най-големия гръцки мобилен оператор Cosmote. С негова помощ 19 музеи и археологически обекти в Гърция ще се сдобият с безплатна интернет връзка и дигитални програми за развеждане на посетителите.

Началото ще бъде пилотно и поставено най-вероятно в началото на следващата пролет на четири от обектите – Акротири на остров Санторини, остров Дилос, Дворецът на Великия магистър в Родос и Християнския и византийски музей в Атина.

Ще бъдат предоставени широколентови гласови услуги, услуги за пренасяне на данни и връзка с интернет чрез технология 3G/ 4G/ Wi-Fi в археологичните обекти, паметници и музеи.

Централният археологически съвет одобри дарението и сега следва създаването на план за всеки от музеите и археологическите обекти. Сред тях са Националният археологически музей в Атина, Археологическият музей в Солун, Археологическият музей в Ираклио на остров Крит, археологическият обект в Сунио край Атина, Древна Олимпия на Пелопонес, Акрополът в Линдос на остров Родос, дворецът Кносос на остров Крит, археологическият обект в Делфи в област Беотия, археологичният обект и театърът в Епидаврос (Пелопонес), Акрополът в Микена (Пелопонес), островчето Спиналонга в залива Мирабело на остров Крит, царските гробници край Вергина, древният театър в Додони (Епир) и Древен Коринт.

В програмата участва и Акрополът в Атина, където безплатната връзка с интернет е задействана от август тази година.

Категории: История музеи и археологически обекти безплатна връзка с интернет
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus