Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

10+1 класически любими песни, които имат аромат на... гръцко лято

17 Август 2013 / 12:08:26  GRReporter
3648 прочитания

„Лято, синият кей ще те доведе...” казва Дионисис Савопулос в „Лято” и как би могъл някой да опише по-добре това очакване? Нека да видим  кои са любимите гръцки песни, които възпяват по най-добрия начин светлото гръцко лято! Оставете нотите да ви пренесат на дълбоко в гръцкото лято, което толкова обичаме.

1. „Лято” – Дионисис Савопулос

Само в няколко стиха Савопулос успява да събере всички страни на гръцкото лято- понякога красиво и живописно, изпълнение с малки радости, понякога меланхолично, а понякога тъжно, когато идва краят му...

 

2. „Круиз” –Вангелос Германос

Никоя друга песен не се идентифицира толкова много с лятната , удоволствието и доброто прекарване на летните месеци. Острови, бани, кораби, свобода и любов изпълват сцената на нашите летни мечти.

 

3. „Лято”-Фатме

Никос Портокалоглу, когато е написал „Аз и ти, ти и аз, сами на земята” се е вслушвал в абсолютния летен сън за любовната ваканция. Тази мечта обаче  си остава мечта, която е „потопена” от един телефонен звън в офиса...

 

4. „Разтопен сладолед”-Ксилина Спатия

Гръцкото слънце на авансцената. Голямата ни любов, главният герой на лятото, несравнимият източник на нашето щастие... „А мене какво ме засяга, тук ВИНАГИ има слънце”!

 

5. „Летните кина”- Лукианос Килаидонис

Запазената марка на гръцкото лято- лятно кино с гледка и аромат на жасмин. И зад хубавите мигове се крие винаги нещо меланхолично – че лятото в един момент свършва, че най-добрите години „заминават, час по час, забързано”. Каквото и да е, нека да го оставим за малко.

 

6. „Август” –Никос Папазоглу

Меланхолия и тъга, но и красота присъстват в стиховете на Никос Папазоглу. „Августовската луна се издига”, „коси като пясък”, и други толкова хубави дребни неща, които никога не се забравят, както и всяко наше лято.

 

7. „Пълнолуние”- Харула Алексиу

По своя музика и стихове, Харула Алексиу е създала прекрасен меланхоличен саундтрак за августовското пълнолуние, което всяка година ни омагьосва.

 

8. „Санторини”- братя Кацамихас

„Чудото се случи” пеят Панос и Харис Кацамихас за уникалната красота на Санторини, която задържа погледа на посетителите завинаги...

 

9. „Едно голямо светло лято”- Манолис Фамелос

Прекрасната музика на Фамелос допълва игривите му стихове и заедно създават една оптимистична лятна песен. „Накрая всички подземни проходи водят со едно светло лято”...

 

10. „На морето”- Теодосия Цацу

Особеният глас на Теодосия Цацу допълва музиката и стиховете на Георгиос Михас в една песен, която буквално мирише на море. Прекрасни летни картини се съчетават с абсолютната любов.

11. „Лятна ваканция”- Никос Карвелас и Анна Виси

Независимо дали си падате по модата на 80-те години лятната ваканция на Никос Карвелас и Ана Виси, колкото и да са поп за вашия вкус, няма да ви оставят безразлични през  лятото. След като единственото, което искаме, е „лятна ваканция ЗАВИНАГИ”!

 

Категории: лято море ваканция круизи гръцки песни
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus