Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Димитър Бербатов: “Предпочитам да подам на съотборник, отколкото сам да вкарвам голове”

24 Септември 2015 / 08:09:15  GRReporter
1902 прочитания

Димитър Бербатов изигра третия си мач със солунския ПАОК отново като резерва. Треньорът Игор Тудор го пусна в 59-та минута на мястото на контузения защитник Димитрис Костантинидис. За ПАОК това беше труден момент в играта, тъй като изоставаше с 0:1 от гостите. “С влизането на Бербатов ПАОК успя да изравни, а в последствие и да се наложи над съперника”, отбелязва gazetta.gr

    Друго спортно издание sport24.gr акцентира върху възторга, с която солунската публика е посрещнала Бербатов на терена в Тумба. Участието му в мача срещу АЕК бше първото на собствен терен за българина. “В 75-та минута Гари Родригес намери Бербатов със чудесно центриране, Бербатов стреля веднага, за съжаление над напречната греда”, припомня изданието. Според него ПАОК е превъзхождал изцяло съперника в последните минути на мача, играл е нетрадиционна схема с Пелкас, Мак, Родригес и Бербатов от средата на терена и в нападение.
    След края на срещата звездата на българския футбол заяви, че за победата на ПАОК най-вече е допринесъл колективния дух: “Ние сме млад отбор, но имаме зрелостта да се съвземем и да победим в такива срещи. Атмосферата на стадиона беше много хубава, момчетата ми казаха в съблекалните, че винаги е така в Тумба”, каза пред журналисти Димитър Бербатов.
    На въпрос кога ще излезе на терена като титуляр, той прехвърли топката към треньора Игор Тудор: “Тук съм, за да помогна на отбора и затова искам да играя. Вкарвал съм много голове в кариерата ми и това не е нещо, което ме интересува чак толкова много, колкото да побеждаваме. Много е важно да се създават възможности за гол, но ако не играеш футбол, не може да ги създаваш. Днес показахме добър дух, създадохме възможности, можехме да реализираме положения и по-рано”, допълни българинът.

    Димитър Бербатов увери, че се чувства много щастлив да играе в отбор с толкова млади играчи като ПАОК, където атмосферата е вълнуваща и участват на европейски турнири. “За мене е важно да създавам положения, да подавам на съотборниците ми да вкарват голове, аз самият съм се насладил на голове”, отговори Бербатов в стил Лионел Меси. Той заяви, че е готов да поеме такава роля, каквато му възложи треньорът и да даде всичко от себе си, за да печели отборът. “Във футбола няма значение отделният играч, а целият отбор”, заключи Митко.
 

   Следващият мач на ПАОК за гръцкото първенство е в неделя, 27 септември, срещу атинския Атромитос. Срещата ще започне в 20,30 часа на стадиона в Перистери.

Категории: Димитър Бербатов Игор Тудор ПАОК АЕК стадиона в Тумба Атромитос Перистери футболен мач гръцко първенство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus