Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Женският национален отбор по водна топка отбеляза първата си победа в World League

11 Юни 2010 / 23:06:11  Емануела Карастоянова
2118 прочитания

 

Женският национален отбор по водна топка победи отбора на Холандия с 12-11 по време на втората среща от кръга А1 на World League, който се провежда в Атина на басейна в Алимос. Победата зарадва особено много домакините. Треньорът на гъркините дължи успеха на „рецептата” си от предишното Световно първенство в Рим, по време на което националният отбор на страната зае четвърто място. Победата над гостите даде повод за радост на Гърция  тъй като състезателките на Холандия са носителки на златен медал от Олимпиадата в Пекин. Това беше първата победа на гъркините над Холандия от общо осемте срещи, които отборите са имали. Това беше и първата среща на ниво World League.

С  успеха си тази вечер гъркините постигнаха една от двете цели, които си бяха поставили за първия кръг от първата класификационна фаза. Следващата цел е победата над Испания в мач, който двата отбора ще играят в неделя. Срещите от втория кръг ще се проведат във Франция от 17.06 до 20.06. Крайната цел, разбира се, е участие във финалите на първенството, които ще се проведат от 28.06 до 3.07 в Сан Диего.

Мачът започна със силна игра от страна и на двата отбора. И гостите и домакините пристъпваха към атаки и шансовете на двете страни изглеждаха еднакви. Решителни се оказаха втория и третия перид. Това беше моментът, когато гъркините показаха много добра защита. Те успяха буквално да вържат ръцете на противничките си като с това предизвикаха радостни ликувания на събралата се на басейна публика.

Така Гърция зае първо място в класацията с 6-те спечелени точки. Второ място зае Холандия с 3 точки, на трето място се класира Франция също с 3 точки. Испания зае четвърто място с 0 брой точки. Пето място зае отборът на Южна Африка, който със загубата си с 6-11 от отбора на Франция не успя да спечели нито една точка.  

Фазата на World League продължава в събота, 12.06 с мачове между отборите на Холандия и Франция, Южна Африка и Испания, Испания и Франция, Гърция и Южна Африка. 

 

Гърция (Георгиос Марфесис): Цури, Цукала, Кутели, Псуни, Лиоси, Аврамиду, Асимаки, Рубеси, Геролиму, Манолиудаки, Андонаку, Соланаки, Кувду

Холандия (Мауро Маугери): Фан дер Мейден, Шмит, Кабут, Хаквердиан, Дан дер Слут, Стомфхорст, Фан Белкум, Клайн, Фермер, Клаасен, Хайнс, Нихуис

Категории: World League водна топка Холандия Гърция Алимос спорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus