Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Уроци по древна и съвременна технология, игри, музика и кулинария в Музея на Акропола

13 Март 2013 / 12:03:37  GRReporter
1819 прочитания

Свободен вход и интересни занимания очакват посетителите на музея на Акропола в деня на националния празник на Гърция – 25 март.

От 09:00 до 17:00 те ще могат да слушат музика, посветена на любовта, да проследят специални семинари за цветовете на древните скулптури, да се занимаят с игри за цялото семейство и да посетят ресторанта, за да вкусят “традиционните гръцки блюда”.

Урок по древна технология

Реставраторите на музея ще оцветят сандала на конник пред посетителите. Сандалите са един от трите вида обувки, които се отличават по краката на оцелелите древни скулптури. Обикновено техните каишки са релефни или оцветени. 

Началото на програмата е в 11:00.

Мястото за среща: Бюрото за информация. Ще бъде спазен редът на идване на посетителите.

Урок по съвременна технология

Наскоро реставраторите завършиха процедурите по почистването на втората Кариатида. Това са женските фигури, които “прикрепяха” под формата на стълбове храма Ерехтио на Акропола. Посетителите ще имат възможността да разговарят с реставраторите за метода на почистване на Кариатидите с помощта на лазер.

Началото на програмата е в 12:00.

Мястото за среща: Фигурите на Кариатидите на 1-я етаж на музея.

Любовта в гръцката песен от 20-ти век”

В музея ще се проведе концерт с песни на много от най-изтъкнатите представители на гръцката песен през миналия век като Маркос Вамвакарис, Манолис Хиотис, Йосиф Рициардис, Гиоргос Мицакис и Апостолос Калдарас. Те ще бъдат изпълнени от Ламбрини Гиоти и Гиоргос Цибуксис, които ще свирят на пиано и бузуки.

Началото на програмата е в 12:30.

Мястото за среща: Залата на Партенона на 3-ия етаж на музея.

Представяне на “Древните цветове”

Археолозите – реставратори ще представят на посетителите изследването за уникалната колекция от древни скулптури, които са запазили частично своите цветове и ще дискутират с тях за значението и възприятието на цветовете в древността.

Гледайте тук филма на GRReporter за материалите, които са били използвани за оцветяването на скулптурите в древността и инициативата на Музея на Акропола да върне някои от тях в първоначалния им вид.

Началото на програмата е в 15:30.

Мястото за среща: Бюрото за информация. Ще бъде спазен редът на идване на посетителите.

Игри за цялото семейство

Музеят на Акропола кани родителите и техните деца да се запознаят с колекциите, които се излагат чрез тематичните игри. Посетителите могат да ги заемат за няколко часа от бюрото за информация или да ги закупят от магазина на музея.

Ресторантът, който функционира на втория етаж ще посрещне посетителите с “традиционното гръцко блюдо”.  

Категории: История Музей на Акропола национален празник древна технология
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus