Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Туристите искат плаж и добри хотели на не повече от три часа път от летището

04 Април 2011 / 22:04:00  Виктория Миндова
3397 прочитания

Георгиос Струбулис е млад и амбициозен мъж във вените, на който тече гръцка кръв независимо, че живее от другата страна на океана. Той впечатли екипа GRReporter със своята вдъхновяваща история как трудностите да намери добър недвижим имот в Гърция са го накарали да създаде чисто нова интернет платформа за връзка между рентиери, летовници, купувачи и продавачи на имоти в Гърция от целия свят.

Дълбоката му любов към Гърция и искреното му желание да допринесе с нещо полезно, за да я направи по-добро място, съчетани с умелия му бизнес нюх, създадоха портала  GreekPropertyExchange.com. Историята на Георгиос Струбулис е доказателство, че никоя криза не означава безизходица, както и че трудностите по-скоро вдъхновяват, вместо да сломяват смелите и амбициозните.  

Как се озовахте в бизнеса с недвижими имоти?

Повечето бизнес идеи идват от личния опит, когато забележиш необходимост или пазарна ниша. GreekPropertyExchange.com се оказа нужда. Никога не съм имал намерения или стремежи да работя на пазара на недвижими имоти, докато един ден не се събудих и осъзнах, че вече съм в тази индустрия. Моята професионална кариера е свързана с маркетинг, дизайн и бизнес, което ми даде основата да започна това начинание и успешно да го следвам до изпълнение. Не съм специалист в областта на недвижимите имоти, но разработихме реални маркетингови инструменти, които помагат и са насочени за специалисти в областта на недвижимите имоти в Гърция за по-добро таргетиране към външните пазари. Те правят услугите им по-прозрачни за реалните купувачи и наематели по целия свят.

Бихте ли направил кратък анализ на положителните и отрицателните страни на това да си собственик на недвижими имоти в Гърция?

Притежаването на собственост навсякъде в света има своите плюсове и минуси. В Гърция не е по-различно. Наскоро в Щатите усетихме спукването на балона на недвижимите имоти, което имаше много обезкуражаващ ефект в света като цяло. Това, което научихме от този опит е, че хората трябва да купуват според възможностите си. Също така трябва да се извършва сериозно проучване преди да се пристъпи към покупка и закупуването на недвижим имот трябва да се разглежда като дълготрайна инвестиция, а не да се чака бърза възвращаемост.

Какво е състоянието на недвижимия пазар в Гърция в момента?

Недвижимите имоти в Гърция продължават да се увеличават и големи намаления се очакват в повечето райони на страната, което прави следващите 6-32 месеца много обещаващ момент за покупка или наемане на собственост в Гърция.

Има ли голям интерес за закупуване на недвижими имоти в Гърция от гръцката общност в чужбина? Къде се отбелязва по-голяма активност според GreekPropertyExchange.com – при купувачите или при продавачите на недвижими имоти?

Отбелязваме огромен интерес както от гръцката общност в чужбина, така и от чужденци.  За по-голяма яснота сайтът GreekPropertyExchange.com има посетители на сайта от 104 държави в света. Забелязахме, че има особено голям интерес от Съединените щати, Канада, Австралия, но и от европейски държави като Германия и Обединените кралства. Впечатлени сме също така от интереса, който се проявява от руския пазар. Щастлив съм, че ежедневно имам контакт с гръцки агенти по недвижимите имоти и строителни предприемачи, с които говорим и често се чува, че руснаци помагат на местната икономика все повече, като правят бъдещето малко по-обещаващо.

Коя район на Гърция смятате за най-привлекателен и защо?

Това е много труден въпрос, защото пейзажа на Гърция е многообразен и постоянно променящ се. Виждаме голям интерес към популярните и комерсиални дестинации, като Кикладските острови и Додеканезите, но и към крайбрежието на континентална Гърция. Установихме, че повечето туристи просто искат плаж, достъп до добри ресторанти и хотели, които да се намират на разстояние не повече от три часа път от летището. Тази тенденция отваря възможност на пазара в Гърция да се разработят райони, които до момента не са смятани за комерсиални зони.

Сега се забелязват много чужденци, които  посещават района на Пелопонес и купуват имоти на първа линия. Други чужденци от гръцки произход пък започват да инвестират в селата из цялата страна, а обичайните туристи продължават да търсят имоти под наем в популярни дестинации като Миконос, Санторини, Родос, Корфу, Парос и тъй нататък.

Гърция има огромен потенциал да предложи много и различни типове туризъм за посетителите в страната. Това я прави изключително доходоносна и обещаваща за инвестиции на пазара на недвижими имоти. И зависи изключително и само от професионалистите в него да се възползват от интереса, който съществува от чужбина. Работя с агенти и от малки села из страната, които осъществяват контакт с чужденци от далечни краища на света. Това бе изключително сезонно и ограничено явление, преди да се включат към мрежата на GreekPropertyExchange.com. Това е изключително окуражаващо и впечатляващо за нашия бизнес, който действа само от една година.

Живеете в Ню Йорк, но имате гръцка кръв. Какво означава за Вас Гърция.

Категории: ИкономикаПазари недвижими имоти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus