Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Терористичната организация „Конспирация на огнените ядра” се крие най-вероятно зад избухналата бомба пред сградата на Главния секретариат по пресата

16 Януари 2010 / 15:01:35  GRReporter
798 прочитания

 

Емануела Карастоянова

 

Терористичната организация „Конспирация на огнените ядра” подозира гръцката полиция за избухналата снощи бомба пред сградата на Главния секретариат по пресата в Атина. Избухването на бомбата настъпи в 23.40ч. на ъгъла на ул. Фрагуди и Ал. Панду в района Неос Козмос и беше предшествано от две предупредителни обаждания на неизвестно лице в телевизиите ALTER и ANT1. Лицето се е обадило в 23.22ч. и е предупредило, че не става въпрос за шега. От избухналата със средна сила бомба в задната част на сградата на главния секретариат няма жертви, тъй като полицията успя навреме да отцепи района, но има нанесени сериозни материални щети. Разбито е стъклото на входа на секретариата, пострадали са първите етажи на сградата, както и паркираните автомобили на улицата. Щети са нанесени и на намиращите се в близост две кафенета. На мястото на събитието днес сутринта беше и www.grreporetr.info. Улиците около сградата на Главния секретариат по пресата бяха заградени от полиция и недостъпни за пешеходци и автомобили. Полицаите отказаха да дадат информация за терористичния акт докато не приключат съответните процедури по разследването на случая. За сега те смятат, че въз основа на остатъците намерени от избухналото взривно устройство зад терористичния акт стои организацията „Конспирация на огнените ядра”. Същите остатъци от взривен механизъм бяха установени и преди седмица, когато избухна бомба пред Парламента. Снощният инцидент е третият под ред терористичен акт, който членовете на терористичната организация организират през последните три седмици. (Първият акт настъпи на 28 декември 2009г., когато избухна бомба в офиса на Националната застрахователна компания).

 

Категории: Конспирация на огнените ядра Терористична организацияКриминална хроника бомба
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus