Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Солун: Всеки вторник вкусна вечеря в добри ресторанти само срещу 10 евро

30 Юни 2012 / 16:06:59  GRReporter
2943 прочитания

Всеки вторник жителите и гостите на Солун могат да вечерят в добри ресторанти на града само срещу 10 евро. Тази инициатива започва в рамките на Фестивала по гастрономия, и продължава с цел да подпомогне ресторантите, но и за да могат хората да опознаят ресторанти, които преди са били недостъпни поради високите цени.

«Започнахме с 25 ресторанта и в рамките на три седмици надхвърлихме 100 ресторанта. Управителят на заведението определя менюто. В началото имахме някои оплаквания от страна на клиенти във връзка с промоцията, но след нашата намеса проблемите бяха решени. Факт е, че оживихме един „мъртъв” ден за ресторантите, а разбира се бе отчетен ръст и в работата на такситата, тъй като хората започнаха да излизат и във вторниците», посочва Спирос Пенгас, заместник-кмет по въпросите на културата и спорта на Солун.

Освен това в залата за посрещачи на летище „Македония” община Солун е организирала поставянето на рекламни пана, изобразяващи традиционни гръцки храни, които се продават по улиците на Солун. Така туристите биват посрещнати още на летището от традиционния гръцки геврек, традиционната сладка баница „бугаца”, гръцкото шишче „сувлаки” и др.

Също така посочва се информация за традициите на града, свързани с храненето. Снимките и информацията са резултат от изследване, извършено от студенти в Университета по гастрономия в Торино, Италия, в рамките на Thessaloniki Food Festival.

Представителите на ресторантьорския бизнес, които искат да се включат в инициативата «Във вторник вечеряме навън срещу 10 евро» могат да посетят сайта на Thessaloniki Food Festival (http://foodfestival.thessaloniki.gr/tuesdays/). Там може да се информирате и за ресторантите, които вече участват в инициативата.

 

 

Категории: ресторанти инициатива Фестивал по гастрономия община Солун
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus