Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Службата за борба с икономическите престъпления търси тайнствените жени, които раздаваха евро на пазара Варвакио

19 Април 2014 / 10:04:53  GRReporter
1039 прочитания

Възможно ли е никой да не е направил дори една снимка с мобилния си телефонна жените, които както на Коледа, така и на Велика сряда се появиха на пазара Варвакиос и дадоха 50 000 евро за месо, което да бъде дадено на бедните. Подозренията са толкова много, че даже заместник- министърът на развитието Атанасиос Скордас нареди на Службата за борба с икономическите престъпления  да разследва случая.

Цялата тази история с невидимия бизнесмен- филантроп, който се явява в образа на двуметрови манекенки, движещи се с луксозен джип, в навечерието на Коледа и Великден на Варвакиос, предизвика любопитството на Министерството на развитието, както и на Службата за борба с икономическите престъпления. Кой е този, който за 1 час харчи 50 000 евро- на толкова пресметна оборота председателят на пазара Варвакиос  Клеантис Циронис – без никой да знае от къде идват парите? Декларирани ли са пред данъчните?

От 23 декември, когато беше първият „удар” на „филантропа” на Варвакиос се задействаха представителите на Министерството на развитието. Заместник-министърът Атанасиос Скордас нареди да се открие кой в края на краищата се крие зад това. От тогава проверяващите непрекъснато са на пазара,разпитват търговците и не са открили още нищо. „Бяхме сигурни, че е рекламен трик и спряхме проверката” заяви Скордас. Но слухът за невидимия филантроп се появи отново на Велики четвъртък.

При новата проверка са открити следните интересни неща: как е възможно въпросният бизнесмен да се явява само на Варвакио, а не и на останалите пазари? Как е възможно на пазара да се появяват двуметрови дами и никой да не се сети да им направи дори и една снимка с мобилния си телефон? Защо търговците от другите щандове, запитани за случката, само се смеят? Как е възможно да са похарчени 50 000 евро по преценката на Циронис, а  общият оборот на пазара през този ден да е по-малък? И накрая, защо от само 1-2 души, които признаха, че някой е заплатил за покупките им, заявиха, че стойността на месото е от 6 до 10 евро?

Историята има и продължение. Освен факта, че историята попадна на мушката на икономическата полиция, има слухове, че действително един бизнесмен (споменава се и името му) стои зад случката и не иска публичност, защото го е направил по чисто филантропски подбуди, за да помогне на хората в нужда. Вестник Вима се е свързал с въпросния бизнесмен, но той не само е отрекъл връзката, но е поставил и собствени въпроси: Онези, които са отишли да пазаруват на пазара в този ден, са били пресметнали парите за покупките си, как тогава манекенките са разбрали кой не е имал пари, така че да платят точно неговите покупки? Каквото и да се е случило, на следващия ден след акцията пазарът Варвакиос беше пълен с хора. Ако действително е било рекламна акция- била е успешна. Само остава икономическата полиция да открие невидимия бизнесмен.

 

Категории: пазар Варвакио неизвестни дами благотворителност рекламна акция Служба за борба с икономическите престъпления
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus