Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Шок! Баскетболният отбор на Маруси без играчи, без треньор и извън Евролигата!

17 Септември 2010 / 13:09:39  GRReporter
1446 прочитания

Черна страница в историята си отвори баскетболният отбор на Маруси. След миналогодишните успехи на европейския паркет лош обрат на нещата принуди Евролигата да предприеме сериозни мерки и.... да отнеме лиценза на отбора за участие в квалификационните кръгове на надпреварата. От Евролигата се пристъпили към предприемане на това неприятно решение след като Маруси не е изпратил документите си, необходими за участие. А становището на организаторите е категорично. В първенството не може да участва отбор, който не си е осигурил дори лиценз за участие в А1. И понеже според разпоредбите друг тим от шампионата не може да замести отбора в мача с украинския Будивелник,  последният ще получи служебна победа и... ще продължи напред за втория кръг.

Така постигнатото от отбора през изминалия сезон остава само красив спомен от миналото. Спомен от миналото е вече и треньорът Георгиос Бардзокас, който си подаде оставката. След него оставката си подаде и директорът на спортния отдел Ставрос Елинадис. „Изчерпаха се дори и моралните ангажименти, които имах спрямо играчите, които дойдоха това лято в отбора. Само заради тях се чувствах задължен да се боря до последния момент” – заяви Ставрос Елиниадис като се опита да обясни причините, които са го подтикнали към постъпката. „Опитахме се с г-н Бардзокас да дадем сигнал „sos”, но за жалост когато тези, които трябваше да го чуят  го чуха, беше вече много  късно. Бих искал да вярвам, че Маруси ще излезе от тъмния тунел и ще успее да намери пътя си, защото това е отбор, който през последната десетилетка беше пример не само с начина си на работа, но и със спортните постижения”.

Тъжно и жалко е наистина това, което се случва с отбора. След два много силни спортни сезона, в които той спечели  трето място в гръцкото първенство и се класира в  ТОР 16 на Евролигата, Маруси е на път да загине. А управата не е способна да промени нещата.  Не останаха безучастни и играчите на отбора. Повечето от тези, с които от клуба се бяха свързали, решиха да се оттеглят. Оттеглят се и основни играчи от отбора. Пръв редиците напусна Зисис Сарикопулос, който подписа с Панйониос. Обезпокоен от последните събития е и представителят на Мамуду Диара, който дори посети офисите на отбора.

Проблемите обаче не свършват с това. Клубът е „длъжник” на играчите си и в знак на простест срещу неизплатените заплати баскетболистите решиха да не участват в тренировки...  

Категории: Маруси Евролига спорт баскетбол оставка треньор
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus