Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Победителката от нашия литературен конкурс е млад човек, с който бихте се гордели

05 Юни 2014 / 13:06:53  GRReporter
1218 прочитания

Името й е Маргарита Колева, на 14 години, ученичка от 8"Б" клас на 9-та Френска Езикова Гимназия  "Алфонс дьо Ламартин" в София. Победителка е в нашия литературен конкурс, но й върви математиката и мечтае да стане архитект. Приятелките й я описват като забавна, но понякога меланхолична по тинейджърски. Владее френски и английски, но е обмисляла да кандидатства в испанската гимназия. Има и още много неща, които правят от Маргарита млад човек, с който бихте общували и разговаряли с удоволствие. И бихте се гордели с нея.

 При връчването на заслужената награда, взехме кратко интервю за читателите на GRReporter.

 Как научи за нашия литературен конкурс?

 Учителката ми по български език и литература знаеше, че съм спечелила награда, когато бях в шести клас и ми предложи да участвам. Конкурсът се казваше "Ще ти разкажа приказка" и там получих втора награда.

Учителката ми, г-жа Бакърджиева, каза, че разчита на мен за новия литературен конкурс. Съгласих се и написах два разказа, единият от които спечели.

 Литературата ли е любимият ти предмет?

 Принципно математиката повече ми се отдава. В литературата обичам писането.

 Решила ли си вече за какво ще използваш наградата?

 Винаги съм искала музикална енциклопедия. Те са скъпи и не можех да отделя толкова пари. Също така искам да си взема и книги за архитектура и архитекти, защото от малка мечтая да стана архитект. Обещах на най-добрите ми приятелки по една книга и ще им направя подарък.

 Учиш френски език, какво мислиш за него?

 Много е изискан и красив, но е много труден. По-труден е и от английския език.

Говориш много езици, какво мислиш, че е бъдещето на българския език?

Мисля, че трябва да съхраним нашия език, защото той ни определя като индивидуалност и като народ. Той е част от това да се самоопределяме като българи.

Как си представяш твоето бъдеще?

Имам план да взема стипендия за чужбина. Искам да уча архитектура във Франция. Надявам се да успея да спечеля стипендия, в противен случай моите родители няма как да ми помагат. Добър план е да уча и в България, но смятам, че в чужбина ще мога да се реализирам като добър архитект.

А искаш ли да живееш в чужбина?

Да, искам да живея в чужбина.

Благодаря за интервюто! Желаем ти много успех и още награди!

Мерси.

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus