Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Луната, нощната кралица на нашия хороскоп ни помага да се справим с разочарованията

04 Май 2013 / 08:05:58  GRReporter
8381 прочитания

Гали
    Разочарованието и съпътстващите го скръб, тъга и меланхолия – кой ли не се е сблъсквал с тях. Мъдреците казват, че за да не се разочароваме, не трябва да очакваме нищо от никого. Следователно да нямаме очаквания и от самия живот, който живеем. Аз се съмнявам да има хора, които да не живеят с никакви очаквания. А точно те – очакванията - са нашия „билет” към долината на разочарованието. Така че всеки един от нас знае какво е това да бъдеш разочарован. Но пък и всеки си има свой личен механизъм да реагира, преживява и да се възстановява след поредното разочарование. Има хора, които не понасят кой знае колко тежки емоционални травми, тъгуват ден-два, въздъхват и продължават. Други се забавят известно време -  примерно седмица или месец. Трети потъват по-сериозно в „дупка” и периодът им на възстановяване има различна продължителност.
    Всеки от нас има свой начин да преживява разочарованията и днешната ми статия е на тази тема: как реагираме на разочарованията, колко дълбоко ни нараняват и по какъв начин ги преживяваме.
    Луната в индивидуалния хороскоп е свързана с начина, по който реагираме емоционално и инстинктивно на всяка една ситуация, с която се сблъскваме. Нощната Кралица в индивидуалния хороскоп безспорно е елемент с огромно значение. Когато се говори за същинската природа на един човек като душевност, инстинкти, емоции, възприятия, точно Луната има приоритетно значение. Слънцето е дарител на живот и енергия, но ние възприемаме, оформяме и живеем живота си чрез Луната. Тя „съхранява” нашите спомени. Така че и по въпроса за разочарованията пак се обръщаме към нейната позиция в личния хороскоп – зодиакален знак, дом в хороскопа, аспекти от останалите планети и други детайли.
    Специално по отношение на това колко бързо се възстановяваме след преживени травми и разочарования, има един подход, който засяга градусовата позиция на Луната. Не е все едно дали Луната е в знак Овен в градусовия участък 5-10° или в участъка 20-25°. По подобие на нас, хората, в астрологията се смята, че всяка планета носи своята „възраст” и винаги реагира в съгласие с нея. Сигурно всички сте чували как някой колкото и да е възрастен, все реагира като дете или пък обратното – дете, а реагира като възрастен. И преди да прочетете информацията  за Лунния знак, не забравяйте все пак:
Always look on the Bright Side of Life!
Гледай винаги откъм добрата страна на живота!

Категории: разочарование скръб депресия меланхолия астроучилище Гали индивидуален хороскоп Луна
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus