Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Кой ще пази Сисе по време на мача с Копенхаген ще зависи от прическата на французина...

28 Септември 2010 / 22:09:19  Емануела Карастоянова
1909 прочитания

Оптимистично настроен е треньорът на Панатинайкос Никос Ниоплиас във връзка с мача от Шампионската лига, който зелените ще играят в ОАКА на 29.09. с отбора на Копенхаген. На пресконференция той заяви, че смята Панатинайкос за фаворит. „Добър отбор сме и имаме самочувствие. Ако играем добре, можем да спечелим”. За датския противник пък Ниоплиас каза, че е „добър отбор, с тактика и силно тичане. Има и двама играчи на високо ниво. Но... има и своите слабости”. Датският треньор Stale Solbakken също показа, че е уверен в победата на отбора си. Заяви, че мачът ще е труден, но може да предвиди  резултата. Ако сподели  обаче прогнозата си, на никой няма да му е интересно. Гостите отказаха да издадат с кого възнамеряват да пазят Сисе. На въпроса на гръцки журналист те отговориха  майтапчийски, че това ще зависи от... прическата на французина.

Мачът с отбора на Копенхаген е първият, който зелените играят от група D на свой терен. След тежката загуба от Барселона с 5-1 гръцките шампиони определено се нуждаят от победа и 3 ценни точки.  Цел, която изглежда съвсем реална като се има в предвид, че на играчите не им липсва опит в Шампионската лига. Фактът, че играят на свой терен, разбира се, също е плюс.  Отборите вече са се изправяли един срещу друг. В срещата на 08.11.2008 година в Копенхаген, зелените спечелиха с 1:0. Бърз гол на домакините вкара играчът Даме Ндойе, който в момента играе на страната на Копенхаген и и на 29.09. ще се състезава срещу бившия си отбор.

И така, не толкова добро представяне, колкото победа и 3 точки ще преследват в мача с датския  отбор зелените. На забележка на журналисти, че след Световното в ЮАР играчите са изморени и не играят добре представителят на футболистите Сотирис Нинис отговори: "Умората е съвсем естествено нещо. Въпросът е играчите да могат да се справят с нея колкото се може по-добре. Това кога ще можеш да си готов в 100% е относително. Сигурно е обаче, че когато излизаш да играеш на мач си 100% готов. За да излезеш да играеш, трябва да си напълно готов”. Нинис заяви също, че той от своя страна цели не толкова да вкара гол, колкото отборът му да победи. „Панатинайкос ще влезе в играта нападателно за да вземе трите точки на всяка цена”.  Младият играч твърди, че фактът че досега не е вкарал нито един гол в Шампионската лига не го притеснява: „Няма значение дали ще вкарам гол сега или след 5 години. Въпросът е да печели отборът и всички ние съответно”.

Категории: Панатинайкос Копенхаген Нинис Никос Ниоплиас мач Шампионска лига спорт футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus