Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Фалстарт и сюрреалистични сцени сложиха начало на първенството по баскетбол на Гърция

24 Октомври 2010 / 14:10:21  GRReporter
1476 прочитания

 

 

С фалстарт и сюрреалистични сцени започна първенството по баскетбол на Гърция.  Сцените, които „украсиха” игрищата по време на трите мача се конкурираха една друга. Първата неприятна новина дойде малко преди началото на срещата на  Арис и Олимпиакос. Преди мача жълтите бяха се споразумяли с играчите на Олимпиакос за обща стачка. Гостите обаче в крайна сметка решиха да се състезават. По време на срещата на отборите  на Кавала и Илисиакос пък не липсваше и бой между полицията и обявилите стачка. След лютивите прелюдии срещите все пак се проведоха и Кавала и Олипмиакос отбелязаха лесни победи срещу отборите на Илисиакос и Арис съответно.

Пародията на спорта продължи и в олимпийския център ОАКА в Атина. Гледката на празната зала по време на първия мач на зелените на свой терен сериозно обезпокои треньора на Панатинайкос, Желимир Обрадович. След мача на Панатинайкос с отбора на ПАОК, сърбинът заяви, че вината за това, което се случва с баскетбола е „на всички”. „Съжалявам, че стигнахме дотук, до тази ситуация, която е лоша за всички. Трябваше това да е един мач изигран пред нашите фенове, но те дадоха най-добрия отговор... Всички от света на баскетбола сме виновни за ситуацията.  Защото тя не е от вчера, играчите имат искания от миналата година....” – коментира Обрадович фаталния старт.  Мачът между Панатинайкос и ПАОК наистина напомняше по-скоро на лош сън, отколкото на спортна среща. „Не мога да разбера как колегата ми можа да играе с 5 играчи. Знам колко сериозен човек е и колко беше трудно да се борят както биха искали... Пожелевам успех на ПАОК. За първи път виждам такова нещо....  Обрадович апелира да се намери колкото може по-бързо решение на ситуацията, независимо дали то ще дойде от страна на държавата, от страна на федерацията по баскетбол или от страна на Съюза на професионалните баскетболисти.  
Сериозно притеснен за състоянието на отбора си е треньорът на ПАОК, Сулис Маркопулос. „Първенството не започна в добри условия. Панатинайкос е организиран отбор, играе добър баскетбол, засилил се е с тазгодишните попълнения, показа с победата си в Европа, че е готов. Ние сме излезли извън ритъм от рано. Още от съблекалните. Дори и да беше пълен отборът не можеше да се справи с Панатинайкос . Да се надяваме, че по време на следващата среща нещата ще са различни”.

Категории: първенство Гърция стачки Панатинайкос Арис ПАОК Олимпиакос спорт баскетбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus