Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бомба избухна пред сградата на Районния съд в Атина, час по-рано са получени две предупредителни обаждания

30 Декември 2010 / 09:12:15  GRReporter
2142 прочитания

 

Силен взрив разтърси района около Районния съд в атинския квартал Амбелокипи в 08:22 тази сутрин. Бомбата е била поставена в багажника на откраднат вчера мотоциклет, който бил паркиран пред сградата на съда.

Около час по-рано непознат мъж се обадил на телевизия АЛТЕР и предупредил, че се очаква избухване на бомба след 40 минути. Последвало е второ анонимно обаждане в централата на вестник „Елевтеротипия”, в което непознатият мъж указал мястото, където ще избухне бомбата.

Полицията успяла да евакуира навреме служителите и посетителите на съда, в резултат на което няма жертви или ранени. Нанесени са сериозни щети на съдебната палата и на съседните  сгради, няколко паркирани автомобили са изгорели, а очевидци твърдят, че взривовете са били повече от един.

Току що полицията съобщи, че мотоциклетът, в който е бил поставен взривът е бил откраднат вчера от друг атински квартал Галаци. От полицията също уточняват, че анонимният мъж, който направил предупреждението по телефона дал точно описание на мотоциклета, както и регистрационния му номер. Благодарение на това подробно описание, както и на големия период от време между предупреждението и взрива органите на реда успели да евакуират сградата на съда и така няма жертви. Взривът е бил с голяма мощност, но очевидно извършителите не са искали да отнемат човешки животи.

През 2005 година пред Министерството на финансите на площад Синтагма в Атина също избухна бомба, поставена в мотоциклет.

Гръцката полиция току що евакуира и сградата на данъчното управление в квартал Калитеа. Преди минути в атински всекидневник се получило телефонно предупреждение за втори взрив, този път в Калитеа.

Очаквайте подробности.

 

Категории: Криминална хроникавривбомба мотоциклет тероризъм жертви материални щети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus