Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бившият директор на Пощенската каса с белезници в Главната дирекция на гръцката полиция

05 Февруари 2014 / 10:02:49  GRReporter
788 прочитания

Ангелос Филипидис, бивш директор на Пощенската каса, който е обвинен в раздаването на 300 милиона евро невъзвръщаеми кредити само в рамките на една година вече е в ръцете на гръцкото правосъдие. Малко след 9 часа тази сутрин Филипидис кацна на атинското летище “Елефтериос Венизелос” с полет на Турските авиолинии. Срещу него са издадени две заповеди за международно издирване и задържане. Преди десетина дни той бе открит в Турция и задържан от властите там в затвора Малтепе. Турските власти обаче решиха, че двете заповеди за задържане не са валидни и тази нощ го освободиха.
    Бившият директор на Пощенската каса заявил пред турските власти, че е жертва на политически гонения в Гърция, тъй като е бил близък приятел на бившия премиер Костас Караманлис. Чрез адвокатът си Атанасиос Варламис той бе обещал, че доброволно ще се върне в Гърция веднага, след като бъде освободен от затвора. “Правим това, което обещахме”, бе краткият коментар на адвоката, когато клиентът му влизаше в сградата на Главната дирекция на гръцката полиция на атинския булевард “Александрас”.

Пощенската каса е третата гръцка банка, която се срути под тежестта на лошо мениджърско управление. преди нея общественото мнение бе покъртено от истината за Протон банк на бизнесмена Лаврентис Лаврендиадис и за Земеделската банка на Гърция. Раздадените лоши кредити се очертават като един от най-големите проблеми за гръцката банкова система. В края на седмицата стана ясно, че и най-голямата гръцка банка - Националната банка на Гърция пристъпва към образуването на bad bank.

Категории: Пощенска каса изпълнителен директор Ангелос Филипидис невъзвръщаеми кредити турския затвор Малтепе Главна дирекция на гръцката полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus